Equinix versterkt Britse digitale economie met datacenter van Manchester

29-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Equinix versterkt Britse digitale economie met datacenter van Manchester

Equinix gaat een nieuw International Business Exchange-datacenter bouwen in het Agecroft Commerce Park in Salford, Manchester, in het Verenigd Koninkrijk. Manchester, de op één na grootste stad van het Verenigd Koninkrijk, ligt op een belangrijke strategische locatie op het kruispunt van het zeer flexibele Britse glasvezelnetwerk. De nieuwe IBX-locatie, MA5, wordt het vijfde datacenter van Equinix in de regio Greater Manchester en moet in het tweede kwartaal van 2022 opengaan.

Manchester is het op één na grootste creatieve, digitale mediacentrum van Europa en huisvest MediaCity UK, een van de meest geavanceerde mediacentra ter wereld en de thuisbasis van het hoofdkantoor van de BBC. De stad heeft een snelgroeiende technologiescene, die bekend staat om zijn e-commerce, en is bovendien een opkomend ecosysteem voor startups. Het is de thuisbasis van low-latency connectiviteit via netwerkroutes naar de Verenigde Staten en biedt toegang tot internationale onderzeese kabels via Ierland en het westen van Engeland.

Lorraine Wilkinson, Vice President of Sales, VK, Equinix: "Manchester heeft een rijke industriële geschiedenis en is al lang een van de belangrijkste zakensteden van het Verenigd Koninkrijk, waar wereldwijd gerenommeerde bedrijven en startende bedrijven hun activiteiten willen uitbreiden en opschalen. MA5 zal hogesnelheidsconnectiviteit bieden aan Noord-Engeland en de volgende generatie van digitale transformatie in de regio mogelijk maken. De nieuwe site brengt de totale investering van Equinix in Manchester op meer dan 130 miljoen pond en op meer dan 1 miljard pond in de digitale infrastructuur van het Verenigd Koninkrijk in zijn geheel."

Russell Poole, Managing Director, VK, Equinix: "Deze nieuwe investering is een belangrijke aanvulling op ons bestaande portfolio in het Verenigd Koninkrijk. De site zal tegemoetkomen aan het groeiende aantal bedrijven – zowel regionaal als internationaal – die om concurrerend te blijven connectiviteit nodig hebben met een ultralage-latency. MA5 maakt deel uit van een bredere investering in de digitale infrastructuur van het Verenigd Koninkrijk, en versterkt de positie van Groot-Brittannië als een van de belangrijkste markten ter wereld om zaken te doen."

Katie Gallagher, Managing Director, Manchester Digital: "Greater Manchester blijft een bloeiende regio voor zowel wereldwijde techbedrijven als startups. We zijn blij dat Equinix hier zijn vijfde datacenter opent, wat nog meer carrièremogelijkheden voor de techindustrie met zich meebrengt en ook de digitale infrastructuur van de stad ondersteunt. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Equinix om de techindustrie in de stad te ondersteunen en te ontwikkelen naarmate deze blijft groeien."

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter