SUSE Linux Enterprise Micro 5.1 is algemeen beschikbaar

30-10-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SUSE Linux Enterprise Micro 5.1 is algemeen beschikbaar

De release aan van SUSE Linux Enterprise Micro 5.1  is beschikbaar. Get betreft een lichtgewicht en veilig besturingssysteem dat is gebouwd voor gecontaineriseerde en gevirtualiseerde workloads. 

Deze nieuwste release van SLE Micro voegt edge-gerichte beveiligingsfuncties toe, zoals veilige onboarding van apparaten en live patching, en maakt de modernisering van workloads mogelijk met ondersteuning voor IBM Z en Linux ONE:

Secure Device Onboarding (technologiepreview). Helpt de implementatietijd en het handmatige proces te verminderen en tegelijkertijd de beveiliging van onboarding-apparaten/-apparaten te verbeteren. Met behulp van de geïntegreerde veilige onboarding-client voor apparaten kunnen Managed Service Providers (MSP) of onafhankelijke hardware- en softwareleveranciers (IHV en ISV) een apparaat rechtstreeks naar de eindklant verzenden en op afstand veilig aan boord van het apparaat.

Kernel Live-patching. Vermindert kostbare downtime per apparaat met live patching van de kernel, waardoor beveiligingspatches zo snel als beschikbaar kunnen worden toegepast zonder te wachten op een onderhoudsvenster en zonder de actieve kernel te stoppen. Aan de rand verkleint dit het hoge beveiligingsrisico van duizenden apparaten met een actieve beveiligingskwetsbaarheid.

Ondersteuning voor IBM Z en LinuxONE . SLE Micro, met zijn kleine footprint, ingebouwd beveiligingsframework en bijna nul administratieve overhead, biedt een uitstekende container- en virtualisatiehost voor IBM Z & LinuxONE. Klanten kunnen hun workloads (gecontaineriseerd of gevirtualiseerd) op een optimale manier uitvoeren - met minimale opslag, meer beveiliging en minder latentie - op hetzelfde mainframe dat de bedrijfskritieke gegevens van de onderneming opslaat.

Kara Todd, directeur van Linux, IBM Z en LinuxONE, IBM, zei: "SUSE door SLE Micro toe te voegen aan zijn producten die worden ondersteund op IBM Z en LinuxONE, toont een voortdurende prioriteitsstelling aan. We verwachten dat onze gezamenlijke klanten het op prijs zullen stellen om te kunnen profiteren van deze onveranderlijke Linux-distributie als een KVM-host in hun veilige uitvoeringsstack, waarbij ze profiteren van de beveiliging en betrouwbaarheid die het IBM Z-platform biedt.”

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht