NETGEAR ziet omzet en winst zakken door zwakke vraag consumenten

Patrick Lo, CEO NETGEAR

30-10-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NETGEAR ziet omzet en winst zakken door zwakke vraag consumenten

NETGEAR, een netwerkleverancier dat producten levert aan consumenten en bedrijven, heeft zijn financiële resultaten gerapporteerd voor het derde kwartaal eindigend in oktober 3, 2021. De netto-omzet in het derde kwartaal van 2021 daalde met 23,3 procent naar 290,2 miljoen dollar. De nettowinst daalde naar 9,58 miljoen dollar.

NETGEAR zet een gezonde vraag vanuit het MKB. Maar de vraag in de consumentenmarkt staa onder druk. Verder zijn er problemen in de toeleveringsketen door een tekort aan componenten. Dat zal ook een effect hebben op de cijfers van het vierde kwartaal.

Patrick Lo (foto), voorzitter en Chief Executive Officer van NETGEAR, merkte op: “We hebben de omzet in het derde kwartaal binnen onze richtlijnen behaald en kwamen boven de verwachting uit voor de niet-GAAP-bedrijfsmarge, voornamelijk dankzij de prestaties van onze MKB-activiteiten. Hoewel het aanbod van MKB-producten aanzienlijk beperkt bleef, realiseerden we een omzetgroei van 3,4% op kwartaalbasis en 33% op jaarbasis.”

Lo vervolgt: “NETGEAR's focus op premium wifi, een marktsegment met hogere marges, blijft onze belangrijkste langetermijnthese, aangezien we overal werken en een hybride werkinfrastructuur van bedrijven en woningen wereldwijd mogelijk maken. We blijven een betekenisvolle groei zien in onze high-end WiFi-mesh-systemen met een prijs van 1000 dollar en meer. De recente introductie van onze 1.500 dollar kostende Quadband WiFi 6E Orbi kreeg enthousiaste steun van de markt, wat onze strategie om consumenten toonaangevende, compromisloze WiFi-ervaringen te bieden, verder bevestigt. Dit superpremiumsegment is een ontluikende kans die we de komende jaren agressief willen benutten, en het biedt een vruchtbare voedingsbodem om premium abonnementsdiensten zoals netwerkbeveiliging aan te koppelen. Aan het einde van het derde kwartaal bereikten we 552.000 betaalde abonnementsdiensten, en blijf ervan overtuigd dat we binnen de komende drie jaar onze eerste grote mijlpaal van één miljoen abonnees zullen bereiken. Op het MKB-front blijven we enthousiast over het momentum van onze ProAV-switchingactiviteiten. Naarmate AV-productie en -transmissie van hoge kwaliteit verschuiven van analoge naar digitale IP-gebaseerde via ethernetverbindingen, neemt het aantal toepassingen van deze technologie toe, zoals virtuele studioproductie en digitale umpire. We zijn van mening dat deze nieuwe kans, samen met de opkomst van geavanceerde thuiskantooromgevingen, de groei van onze MKB-activiteiten in de komende jaren zal stimuleren.”

Naarmate AV-productie en -transmissie van hoge kwaliteit verschuiven van analoge naar digitale IP-gebaseerde via ethernetverbindingen, neemt het aantal toepassingen van deze technologie toe, zoals virtuele studioproductie aldus Lo: "We zijn van mening dat deze nieuwe kans, samen met de opkomst van geavanceerde thuiskantooromgevingen, de groei van onze MKB-activiteiten in de komende jaren zal stimuleren.” Naarmate AV-productie en -transmissie van hoge kwaliteit verschuiven van analoge naar digitale IP-gebaseerde via ethernetverbindingen, neemt het aantal toepassingen van deze technologie toe, zoals virtuele studioproductie en digitale umpire. We zijn van mening dat deze nieuwe kans, samen met de opkomst van geavanceerde thuiskantooromgevingen, de groei van onze MKB-activiteiten in de komende jaren zal stimuleren.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware