Dutch IT-channel en Executive People doen live verslag van Web Summit

Dutch IT-channel en Executive People doen live verslag van Web Summit

01-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dutch IT-channel en Executive People doen live verslag van Web Summit

De redactie van Dutch IT-channel en Executive People doet live verslag van Web Summit in Lissabon, Portugal. Web Summit brengt de mensen en bedrijven samen die de wereldwijde technologie-industrie herdefiniëren. Het event is uitverkocht en er komen 40.000 bezoekers die naar 700 sprekers gaan luisteren. Er zijn ook diverse Nederlandse tech startups en bedrijven aanwezig.

De opening van Web Summit vindt plaats in de Altice Arena. Oprichter en CEO Paddy Cosgrave zal Web Summit 2021 officieel openen met een gesprek met burgemeester van Lissabon Carlos Moedas en de Portugese minister van Economie en Digitale Transitie Pedro Siza Vieira. Ongetwijfeld zal Vieira graag aanwezigen verwelkomen in een van de meest gevaccineerde landen ter wereld.

Facebook

Deelnemers luisteren verder daar naar Facebook-klokkenluider Frances Haugen en Libby Liu, CEO van Whistleblower Aid, de juridische non-profitorganisatie die Facebook-klokkenluider Frances Haugen vertegenwoordigt. Liu zal Haugen op het podium vergezellen op de openingsavond, waar Haugen zal praten over de tienduizenden pagina's van interne Facebook documenten waartoe ze toegang heeft gehad.

Black Lives Matter

Ook spreekt mede- oprichter van Black Lives Matter, een van de grootste protestbewegingen in de Amerikaanse geschiedenis, Ayo (fka Opal) Tometti. Op de openingsavond zal Tometti vertellen hoe ze - samen met haar mede-oprichters - heeft geholpen de burgerrechtenbeweging in de Verenigde Staten nieuw leven in te blazen.

Cloud

Er is verder veel aandacht voor de cloud en dat wordt ook belicht door Werner Vogels, CTO van Amazon.com. Hij vertelt hoe AWS is geëvolueerd van het exploiteren van een handvol services in gecentraliseerde regio's naar het brengen van de cloud naar alle randen van de wereld - en daarbuiten.

Social Media Marketing

Hootsuite CEO Tom Keizer is ook aanwezig. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als een wereldwijde zakelijke en technologische leider. In een sessie bespreekt hij klantbetrokkenheid via sociale media, met Martina Fuchs van Xinhua News Agency, en onthult hij zijn inzichten over wat de toekomst biedt voor social media marketing.

Terug naar nieuws overzicht