Witold Kepinski - 02 november 2021

ICT-storing Justis is bijna helemaal opgelost

ICT-storing Justis is bijna helemaal opgelost image

De storing bij Justis, onderdeel van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, is zo goed als opgelost. Alle producten kunnen weer digitaal worden aangevraagd (via MijnJustis).

Justis meldt: "Houd vanwege de verwachte grote toestroom VOG-aanvragen wel rekening met een langere doorlooptijd en ook de ontvangstbevestiging van de VOG-aanvraag kan langer duren dan u van ons bent gewend. Ons Klant Contact Centrum kan u alleen nog niet voorzien van informatie over uw al ingediende aanvraag. Onze excuses hiervoor. Totdat de storing echt helemaal verholpen is houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website en Twitter. Samen met de externe softwareleverancier wordt nog gewerkt aan het laatste stuk van de oplossing."

Zoals al eerder is aangegeven is er geen sprake van een hackaanval of cybercriminaliteit. Door een softwarefout zijn verschillende systemen geraakt; de systemen die staan bij Justis zelf zijn feitelijk niet defect. Hoe de fout precies is ontstaan wordt uitgezocht, maar prioriteit is nu vooral het volledig oplossen van de storing.

Boa-aktes, VOG’s NP (Natuurlijke Personen), VOG’s RP (Rechtspersonen) en GVA’s kunnen weer digitaal worden aangevraagd.

Justis kan nog niet voorzien van informatie over eerdere ingediende aanvraag.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!