BT sluit partnerschap met OneWeb voor wereldwijd satellietnetwerk

03-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

BT sluit partnerschap met OneWeb voor wereldwijd satellietnetwerk

 

BT gaat een baanbrekend partnerschap aan met OneWeb Low Earth Orbit (LEO) voor een uitstekend satellietnetwerk en connectiviteitsdiensten. BT en OneWeb gaan een nieuw partnerschap aan genaamd Distribution Partner Agreement, waarbij OneWeb satellietcommunicatiediensten in een lage omloopbaan (LEO) aanbiedt aan de hele BT Group. De overeenkomst bouwt voort op een intentieverklaring die in juli werd ondertekend. Dit betekent dat BT gaat testen hoe LEO-satelliettechnologie kan worden geïntegreerd om tegemoet te komen aan de communicatiebehoeften van klanten. Als het partnerschap succesvol blijkt, zal BT begin volgend jaar beginnen met de eerste livetests met klanten. Het partnerschap omvat een groeiend scala aan globale connectiviteitsoplossingen.

Philip Jansen, Chief Executive van BT Group: "De ruimte biedt enorme digitale mogelijkheden, en dit is een grote stap in de richting van het benutten van het potentieel voor klanten van BT over de hele wereld. We zullen de OneWeb-technologie in ons onderzoekscentrum uitvoerig testen met het doel om begin 2022 livetests uit te voeren. Satellietoplossingen vormen een belangrijk onderdeel van onze plannen om de connectiviteit wereldwijd uit te breiden en om het dienstenaanbod voor onze klanten verder te diversifiëren”.

Neil Masterson, Chief Executive Officer van OneWeb: "BT neemt het voortouw in de erkenning van de voordelen van LEO-satellieten. We zijn blij deze overeenkomst aan te gaan met BT Group. Dit is voor ons van strategisch belang nu we vooruitgang blijven boeken in de richting van onze operationele lancering. We zijn enthousiast om zo'n belangrijke rol in te nemen in het verbeteren van de veerkracht van de algemene telecominfrastructuur. Het connectiviteitsplatform van OneWeb helpt de laatste digitale kloven te overbruggen en de digitale infrastructuur te verbeteren."

OneWeb biedt naar verwachting tegen juni 2022 een wereldwijde dekking door middel van een constellatie van 648 LEO-satellieten en staat klaar om later dit jaar diensten te leveren van de Noordpool tot de 50e breedtegraad, wat het hele Verenigd Koninkrijk bestrijkt. De samenwerking past goed in de bredere netwerkambitie van BT om tegen 2028 digitale netwerkoplossingen in het hele Verenigd Koninkrijk, en 'on demand' oplossingen wereldwijd te leveren. Bij de opbouw van een geconvergeerd, software-gedefinieerd netwerk zal BT zowel terrestrische als niet-terrestrische technologieën inzetten en integreren om de doelstelling van naadloze, universele connectiviteit te verwezenlijken.

De nieuwe distributieovereenkomst voor leveranciers markeert een duidelijk pad naar de eerste LEO-oplossingen die binnen een jaar al voor klanten van BT beschikbaar zijn. Als volgende stap zal BT onderzoeken hoe OneWeb met bestaande diensten wordt geïntegreerd. De huidige capaciteitsniveaus van de OneWeb-satellieten betekenen dat de eerste tests zich focussen op de rol als aanvullende backhaul oplossing met lage latentie voor omgevingen waar extra capaciteit of een back-upoplossing vereist is. Daarnaast zal de focus tijdens deze eerste testen ook liggen op het verbeteren van de veerkracht van zakelijke klanten. Vervolgens zal BT, naar verwachting begin volgend jaar, beginnen met early adopter tests voor zowel Britse als internationale klanten. Naarmate de capaciteit van OneWeb toeneemt, kan BT toekomstige toepassingen uitbreiden, waardoor het gebruik van satelliet voor IoT-backhaul en vaste draadloze toegang in afgelegen gebieden kan worden onderzocht.

De samenwerking met OneWeb toont aan dat er gebruik gaat worden gemaakt van baanbrekende capaciteiten op het gebied van de ruimtevaarttechnologie. BT, dat trots is op een geschiedenis van bijna zestig jaar in innovatie op het gebied van ruimte- en satellietcommunicatie, blijft voor al haar diensten (waaronder ruimtevaart) een breed netwerk opzetten. Hierdoor zorgt BT ervoor dat de klanten beschikken over de nieuwste en beste connectiviteitsoplossingen.

Terug naar nieuws overzicht