Witold Kepinski - 03 november 2021

Microsoft lanceert Azure OpenAI service

Microsoft lanceert Azure OpenAI service image

Microsoft lanceert zijn nieuwe Azure OpenAI service. De nieuwe Azure OpenAI-service combineert toegang tot krachtige GPT-3-taalmodellen met de zakelijke mogelijkheden van Azure. Sinds OpenAI, een AI-onderzoeks- en implementatiebedrijf, vorig jaar zijn baanbrekende GPT-3 natuurlijke taalmodelplatform introduceerde, hebben gebruikers talloze dingen ontdekt die deze AI-modellen kunnen doen met hun krachtige en uitgebreide kennis van taal.

Een sportfranchise die bijvoorbeeld een nieuwe app ontwikkelt om tijdens games met fans in contact te komen, zou het vermogen van de modellen kunnen gebruiken om snel en abstract informatie samen te vatten om transcripties van live televisiecommentaar om te zetten in game-hoogtepunten die iemand zou kunnen opnemen in de app.

Het marketingteam zou het vermogen van GPT-3 kunnen gebruiken om originele inhoud te genereren en het begrip van wat er in het spel gebeurt, om het team te helpen brainstormen over ideeën voor sociale media of blogposts en sneller in contact te komen met fans.

Op de Ignite-conferentie heeft Microsoft aangekondigd dat het zijn klanten zal helpen dit soort ervaringen te ontdekken met de nieuwe Azure OpenAI-service, die toegang geeft tot OpenAI's API via het Azure-platform en in eerste instantie alleen beschikbaar zal zijn op uitnodiging. De nieuwe Azure Cognitive Service geeft klanten toegang tot de krachtige GPT-3-modellen van OpenAI, samen met beveiliging, betrouwbaarheid, compliance, dataprivacy en andere enterprise-grade mogelijkheden die zijn ingebouwd in Microsoft Azure.

Microsoft zal Azure OpenAI Service-klanten ook nieuwe tools bieden om ervoor te zorgen dat de output van het model geschikt is voor hun bedrijf, en het zal controleren hoe mensen de technologie gebruiken om ervoor te zorgen dat het wordt gebruikt voor de beoogde doeleinden.

"We bevinden ons nog maar in de beginfase om uit te zoeken wat de kracht en het potentieel van GPT-3 is, en dat maakt het zo interessant", zegt Eric Boyd, Microsoft Corporate Vice President voor Azure AI. "Nu nemen we wat OpenAI heeft uitgebracht en maken het beschikbaar met alle zakelijke beloften die bedrijven nodig hebben om in productie te gaan."

Lees meer hier.

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!