Bol.com transformeert klantreis met Pegasystems

05-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Bol.com transformeert klantreis met Pegasystems

Bol.com kiest softwareleverancier Pegasystems voor het zetten van de volgende stap richting een relevantere klantreis over alle bol.com kanalen heen. Pega Customer Decision Hub is gebaseerd op realtime AI, waardoor bol.com nog beter kan inspelen en anticiperen op klantsignalen, van behoefte tot en met aankoop. Met de keuze voor Pega’s realtime AI maakt de organisatie de overstap van transactionele segmentatie, naar een sterke relationele benadering.

De afgelopen jaren is bol.com van een e-commerce speler doorgegroeid naar een retail tech platform waar zowel kopers als verkopers actief zijn. Met 12,5 miljoen actieve klanten in Nederland en België en een miljoenen assortiment in tientallen productcategorieën is bol.com het grootste online retailplatform van Nederland en België. De klant realtime van dienst zijn met de juiste boodschap is voor het platform cruciaal.

In 2020 startte bol.com de zoektocht naar een geïntegreerde marketingmachine van waaruit marketingbeslissingen genomen worden. De organisatie koos na een uitgebreid pilotprogramma voor Pega Customer Decision Hub om haar bestaande marketingfundament te transformeren van transactioneel naar relationeel. Hierdoor kan bol.com de klantervaringen optimaliseren en nog meer tegemoetkomen aan de unieke, individuele wensen en behoeften van de klant. Pegasystems kijkt ernaar uit om vanuit de samenwerking bol.com organisatiebreed te ondersteunen.

Terug naar nieuws overzicht
Software