Juniper Networks introduceert AI Wi-Fi 6E access points en IoT Assurance

04-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Juniper Networks introduceert AI Wi-Fi 6E access points en IoT Assurance

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, introduceert twee nieuwe 6 GHz access points die Mist AI gebruiken voor het optimaliseren van de draadloze prestaties en capaciteit en het vereenvoudigen van IT-processen. Juniper introduceert daarnaast de nieuwe clouddienst IoT Assurance, die de onboarding en beveiliging van IoT-apparaten zonder Network Access Control (NAC) stroomlijnt en opschaalt. Deze toevoegingen aan het aanbod van oplossingen van Juniper voor draadloze toegang brengen de realisatie van Juniper’s experience-first networking missie dichterbij, om zo IT-beheerders en eindgebruikers optimale netwerkervaringen te bieden.

“Hoewel het relatief eenvoudig is om ondersteuning voor nieuwe standaarden zoals Wi-Fi 6E aan hardware toe te voegen en een klein aantal IoT-apparaten te onboarden op basis van vooraf gedeelde sleutels, heeft Juniper opnieuw zijn klanten voorop gesteld door de in de praktijk bewezen voordelen van Mist AI en zijn moderne microservices-cloud op deze omgevingen toe te passen. Dit zorgt voor een ongekende mate van prestatievermogen, flexibiliteit, eenvoud en schaalbaarheid”, zegt Jeff Aaron, vice president Enterprise Marketing bij Juniper Networks. “Of het nu gaat om de day zero-installatie van het netwerk of de monitoring, het beheer en probleemoplossing, Juniper blijft zich onderscheiden met een experience-first aanpak die operators en eindgebruikers een optimale netwerkervaring biedt, van clients tot en met de cloud.”

AI voor 6E
Wi-Fi 6E is een nieuwe draadloze standaard die de netwerkcapaciteit uitbreidt door een groter deel van de frequentieband 6 GHz beschikbaar te stellen in aanvulling op de bandbreedtes van 2,4 en 5 GHz. Om organisaties in staat te stellen om optimaal te profiteren van alle voordelen van Wi-Fi 6E introduceert Juniper twee nieuwe tri-band access points (AP’s). Deze worden beheerd via dezelfde Mist cloud en AI-engine als alle andere oplossingen van Juniper Mist. Het gaat om:

AP 45 – 2.4 GHz/5 GHz/6 GHz quad-radio, 4x4:4SS, vBLE-array

AP 34 – 2.4 GHz/5 GHz/6 GHz quad-radio, 2x2:2SS, omni BLE 

De nieuwe access points vormen een aanvulling op de bestaande 2,4 GHz en 5 GHz access points van Juniper Mist, die ondersteuning bieden voor zowel het 802.11ac- als 802.11ax-protocol. Alle access points bieden zijn toegerust met ofwel de gepatenteerde virtualized Bluetooth LE-technologie van Juniper of een omnidirectionele BLE-antenne om op betaalbare en schaalbare wijze een breed scala aan locatiediensten te verzorgen. 

In tegenstelling tot concurrerende Wi-Fi 6E-oplossingen zorgt de oplossing van Juniper Mist met behulp van uitgebreide inzichten in clients en AIOps voor de optimalisatie van configuraties, netwerkprestaties en planning van netwerkpakketten om de netwerkcapaciteit een boost te geven. Dit alles wordt bereikt zonder nadelige gevolgen voor de prestaties van oudere 2,4 GHz- en 5 GHz-clients, zodat de bestaande investeringen van organisaties maximaal worden beschermd.

Veilige onboarding van IoT-apparatuur in een omgeving zonder NAC
De nieuwe clouddienst IoT Assurance van Juniper Mist biedt integraal beheer van zakelijke IoT-apparaten, zoals de toekenning van beleidsregels, segmentatie, traffic engineering en levenscyclusbeheer voor draadloze sleutels. Veel IoT-apparaten bieden geen ondersteuning voor 802.1x. Dat geldt onder meer voor bewakingscamera’s, slimme sloten, airconditioning-, verwarming- en ventilatiesystemen, sensoren, MRI- en CT-scanners, beddenmonitors en digitale displays. Daardoor is onboarding met behulp van traditionele NAC-oplossingen niet mogelijk. Juniper lost dit probleem op door IoT-apparaten op de schaal van de cloud te laten onboarden met private pre-shared keys (PPSK’s) die eenvoudig kunnen worden ingesteld en beheerd via een programmeerbaar selfserviceportal. Door een einde te maken aan kostbare hardware en overlay-software van externe leveranciers en te zorgen voor eenvoudige onboarding van IoT-apparatuur via een intuïtieve clouddienst pakt Juniper een veel voorkomend probleem aan en kan het bestaande en toekomstige klanten uitmuntende netwerkervaringen bieden.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud