ThoughtSpot ondersteunt klanten vanuit nieuwe hub in Roemenië

Damien Brophy

05-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ThoughtSpot ondersteunt klanten vanuit nieuwe hub in Roemenië

ThoughtSpot, het Modern Analytics Cloud bedrijf, voegt met Boekarest een nieuwe locatie toe aan zijn wereldwijde netwerk van ‘success hubs’. De nieuwe hub in Roemenië biedt ondersteuning voor de snelgroeiende vraag van Europese bedrijven naar nieuwe manieren om hun organisatie met behulp van data te laten groeien.

De hub heeft medewerkers voor customer success, sales engineering en andere belangrijke disciplines om ervoor te zorgen dat organisaties de maximale waarde uit hun data halen. De vestiging in Boekarest is de zevende wereldwijde hub naast locaties in Plano, Seattle en Sunnyvale (Amerika), Londen, Düsseldorf en Bangalore.

De opening van de hub volgt na een jaar van sterke groei voor ThoughtSpot, waarin het bedrijf binnen zes maanden de eerste 100 SaaS-klanten binnenhaalden. De omzet uit cloud-oplossingen groeide in het afgelopen jaar met 250 procent. Hiermee maken de oplossingen nu de helft uit van de omzet van ThoughtSpot. Deze mijlpaal werd in minder dan twee jaar bereikt. 85 procent van de nieuwe klanten van het bedrijf schaft cloud-producten aan, een kwart hiervan waren 6-cijferige investeringen. ThoughtSpot plant bovendien om in het komende jaar wereldwijd het aantal medewerkers met 25 procent uit te breiden.

Modern Analytics Cloud

Gedurende de pandemie en de verschuiving naar werken op afstand, introduceerde ThoughtSpot zijn Modern Analytics Cloud. Dit analyseplatform helpt bedrijven te profiteren van hun investeringen in digitale transformatie en analyses te leveren aan elke gebruiker. Ook lanceerde het bedrijf ThoughtSpot Everywhere, een ontwikkelplatform voor het bouwen van interactieve data-apps met search- en AI-gedreven analyses.

De Modern Analytics Cloud is een nieuwe front-end voor de back-end waar de technologische innovatie plaatsvindt in het hele ecosysteem. Het platform biedt ondersteuning voor een aantal diensten van partners zoals Snowflake, Databricks, Microsoft, Google BigQuery, AWS en DataRobot. Ook kunnen gebruikers met SpotApps van ThoughSpot meerdere objecten van en naar clusters migreren, ongeacht of ze zich in een ontwikkel- of productieomgeving bevinden.

Uitdagingen, maar ook kansen

“Bedrijven in heel Europa hebben te maken met één van de meest significante disrupties van de afgelopen decennia. Van de aanhoudende wereldwijde pandemie tot de Brexit en de groeiende wereldwijde concurrentie. De uitdagingen zijn nog nooit zo groot geweest, maar dat geldt ook voor de kansen. De sleutel, zoals onze klanten ook bij ons aangeven, ligt in data”, zegt Damien Brophy (foto), Vice President, EMEA bij ThoughtSpot. “De innovatie en waarde die we zien ontstaan wanneer klanten de Modern Analytics Cloud gebruiken, is zeer indrukwekkend. Het opzetten van een nieuwe succes hub in Roemenië betekent dat we dit niveau van transformatie naar nog meer merken kunnen brengen terwijl ze hun dashboards opzij schuiven en de moderne datastack omarmen.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud