Tacstone Technology speekt in op groeiende RPA markt en talent

05-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Tacstone Technology speekt in op groeiende RPA markt en talent

In 2018 voerde Tacstone het eerste RPA project uit. Sindsdien is er veel gebeurd. Nu, drie jaar later, hebben wij meer dan 40 organisaties op weg geholpen met hun RPA reis. Volgens analisten zal de RPA markt tot 2028 met ruim 32 procent per jaar blijven groeien. Dat betekent veel nieuwe projecten die gestart moeten worden. En veel, heel veel mensen die opgeleid moeten worden. Het ICT onderwijs blijft namelijk nog flink achter, waardoor het opleiden van RPA professionals in eigen huis noodzakelijk blijft.

Voor de Tacstone Groep is dit dan ook hét moment om een nieuwe onderneming te starten. Een nieuwe onderneming die voor 100% gericht is op het opleiden van (jong) ICT talent en het ondersteunen van bedrijven en instellingen met de start óf het vervolg van hun RPA reis. Tacstone Technology is de naam.

Grote impact op arbeidsmarkt: 97 miljoen nieuwe banen, 85 miljoen banen verdwijnen.

“In 2025 zullen wereldwijd 97 miljoen nieuwe banen ontstaan die zijn aangepast aan een nieuwe arbeidsverdeling tussen mensen, machines en algoritmen. Naar verwachting zullen zo’n 85 miljoen banen helemaal of grotendeels verdwijnen. 50% van alle werknemers heeft omscholing nodig, maar de beschikbare tijd hiervoor wordt steeds korter.”

Terug naar nieuws overzicht
Software