Overname IP Exchange door NorthC Group met succes afgerond

NorthC datacenter

08-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Overname IP Exchange door NorthC Group met succes afgerond

NorthC Group, een regionaal datacenterbedrijf in Nederland, heeft de overname van het Duitse colocatiebedrijf IP Exchange GmbH met succes voltooid. Het Duitse bedrijf blijft onder de eigen naam opereren, met toevoeging van een ‘NorthC group’ prefix.

De overname, die op 17 september 2021 werd aangekondigd, omvat twee datacenters - in Neurenberg en München - met een oppervlakte van 14.000 m2, ruim 7MW aan stroomcapaciteit en mogelijkheden voor verdere uitbreidingen. De datacenters zijn met elkaar verbonden via een redundant backbone-netwerk. IPX heeft een sterke positie in de zuid-Duitse regio Beieren en levert colocatiediensten, connectiviteit en managed services aan klanten uit tal van industriesectoren.

Met deze overname kan NorthC Group de activiteiten uitbreiden naar de Duitse markt en kan het zijn succesvolle platform van regionale datacenters buiten Nederland uitbreiden. Met de voortzettende digitale transformatie en de ontwikkeling van IoT, AI en 5G is het bedrijf uitstekend gepositioneerd om te voorzien in de behoeften van organisaties aan multi-hybride cloudoplossingen. Het feit dat NorthC dichtbij klanten zit en de klantgerichte benadering zijn belangrijke onderscheidende factoren en zijn het fundament  voor de langdurige relaties met klanten. Met de overname van IP Exchange GmbH beschikt NorthC over een solide platform om ook in Duitsland een toonaangevend regionaal netwerk te creëren, vergelijkbaar met het Nederlandse netwerk van regionale datacenters van het bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter