Wouter Hoeffnagel - 09 november 2021

Xerox ontvangt Terra Carta Seal

Xerox ontvangt Terra Carta Seal image

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales introduceert via zijn Sustainable Markets Initiative (SMI) de Terra Carta Seal, een erkenning voor bedrijven die in hun sector leidend zijn in het creëren van echt duurzame oplossingen. Xerox is een van de bedrijven waaraan de Terra Carta Seal is toegekend.

De Terra Carta Seal is ontworpen door Sir Jony Ive en symboliseert de visie en ambitie van Terra Carta, een herstelplan voor Natuur, Mensen en Planeet.
Xerox is een van de bedrijven waaraan de Terra Carta Seal is toegekend. De Terra Carta Seal erkent wereldwijd opererende bedrijven die innovatie stimuleren en hun inzet tonen bij het creëren van echt duurzame oplossingen. De duurzame activiteiten van deze bedrijven zijn in lijn met de ambities van het Terra Carta herstelplan voor Natuur, Mensen en Planeet dat in januari 2021 van start ging.

Planeet behouden

"De Terra Carta Seal erkent organisaties die zich serieus hebben gecommitteerd aan een toekomst die veel duurzamer is en die Natuur, Mensen en Planeet centraal stellen in hun bedrijfsvoering. We moeten allemaal veranderingen doorvoeren als we de planeet voor onze kinderen en kleinkinderen willen behouden en deze bedrijven hebben toegezegd het ons gemakkelijker te maken om dat te doen," aldus Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales.

De Terra Carta Seal is toegekend aan bedrijven die een leidende positie bekleden binnen hun industrie en die geloofwaardige plannen hebben om de transitie naar net zero (netto nul CO2-uitstoot) in 2050 of eerder te realiseren én deze plannen onderbouwen met wereldwijd erkende, wetenschappelijke parameters.

Neto zero in 2040

"We willen Zijne Koninklijke Hoogheid bedanken voor de inaugurele lancering van het Terra Carta Seal, en we zijn vereerd deze erkenning te ontvangen. Bij Xerox zijn we er al lang van overtuigd dat bedrijven, zoals het onze, een cruciale rol spelen bij het beschermen van onze planeet en het creëren van een betere toekomst voor iedereen. Met een routekaart om in 2040 net zero te bereiken, gaan onze toezeggingen verder dan de vereisten van Terra Carta. We zijn er trots op dat we het voortouw nemen bij het stimuleren van duurzame innovatie. Op die manier helpen we enkele van 's werelds grootste uitdagingen op te lossen," aldus John Visentin, Vice Chairman en CEO van Xerox.

Omdat klimaatverandering een van de belangrijkste problemen van vandaag is versnelde Xerox dit jaar zijn net zero-doelstelling met 10 jaar naar 2040, zoals vermeld in zijn CSR-jaarverslag van 2021. In dit jaarverslag is voor het eerst Xerox’s routekaart naar net zero gepubliceerd. De routekaart richt zich met name op het verbeteren van processen en energie-efficiëntie, alsmede het ontwerpen van milieuverantwoorde producten en schone technologieën. Xerox heeft het CSR-verslag van 2021 opgesteld volgens de normen van het Global Reporting Initiative (GRI) en de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!