Witold Kepinski - 09 november 2021

Telindus en Eurofiber leveren netwerkarchitectuur voor Atos

Telindus en Eurofiber leveren netwerkarchitectuur voor Atos image

Telindus en Eurofiber hebben een duurzame en toekomstbestendige netwerkarchitectuur voor Atos ontwikkeld. Daarmee beschikt de Europees leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing over 100G glasvezelverbindingen tussen zijn datacenters en kan Atos klanten nog beter faciliteren in het beheren van bandbreedte en capaciteit.

Meer bandbreedte en capaciteit
Als gevolg van de digitale transformatie neemt bij veel organisaties het netwerkverkeer en dus ook de vraag naar bandbreedte toe. Dit brengt hogere eisen aan de netwerkarchitectuur met zich mee. Om verdere groei en innovatie te faciliteren en de toenemende behoefte bij de klant aan meer bandbreedte en capaciteit in goede banen te leiden, zocht Atos naar mogelijkheden om de verbindingen tussen verschillende datacenters te optimaliseren. Tegelijkertijd wilde Atos een impuls geven aan de ambities op het gebied van duurzaamheid in de datacenteromgeving.

Telindus en Eurofiber hebben deze uitdagingen vertaald in een oplossing, waarbij redundante 100G (100 gigabit per seconde) glasvezelverbindingen gecombineerd worden met modulaire technologie voor het efficiënt beheren van de connecties tussen beide datacenters. Atos biedt zijn klanten op deze manier een infrastructuur die veilig, hoog beschikbaar, en schaalbaar is zodat innovaties snel kunnen worden geïmplementeerd. Het toenemende netwerkverkeer kan zo goed worden verwerkt, waarbij de verbindingen efficiënter worden gebruikt en tegelijkertijd het stroomverbruik significant wordt beperkt.

Data Center Interconnectivity
De oplossing die Eurofiber en Telindus bij Atos hebben geïmplementeerd bestaat onder meer uit glasvezelverbindingen van 40G en van 100G tussen beide datacenters. Om deze verbindingen en het netwerkverkeer efficiënt te kunnen beheren, is gebruik gemaakt van modulaire Data Center Interconnectivity (DCI) technologie. Deze nieuwe generatie DCI-appliances zijn veel kleiner in fysieke omvang, maar kunnen wel meer data verwerken. Bovendien verbruiken deze systemen fors minder stroom, wat de duurzaamheid in het datacenter ten goede komt. Atos kan op deze manier connectivity dienstverlening naar klanten optimaliseren zonder dat de ecologische voetafdruk toeneemt en de capaciteit onder druk komt te staan.

Paul Naastepad, Managing Director Eurofiber Nederland, over de samenwerking: “We zijn er trots dat we deze innovatieve netwerkarchitectuur samen met Telindus hebben ontwikkeld. Het gaat om een oplossing waarmee onze klanten vol vertrouwen naar de toekomst kunnen kijken, als het gaat om prestaties en ambities in de datacenteromgeving. Atos gaat nu de vruchten plukken van onze samenwerking. De nieuwe, hoogwaardige glasvezelverbinding in combinatie met deze interconnectivity oplossing zorgt ervoor dat Atos zijn klanten continuïteit en performance kan blijven garanderen, ook nu datavolumes en netwerkverkeer sterk toenemen. Zo profiteert de hele keten van deze unieke gezamenlijke service.”

Joris Leupen (foto), directeur van Telindus: “Wij werken al meer dan 10 jaar heel goed samen met Eurofiber. We werken continu aan oplossingen die onze klanten in staat stellen hun dienstverlening te verbeteren. In het project voor Atos komt onze gezamenlijke kennis en expertise samen. Hoogwaardige glasvezelverbindingen worden gekoppeld aan slimme oplossingen voor de netwerkarchitectuur en security. Daarnaast zijn we erg trots op het feit dat we Atos in staat stellen betere prestaties te leveren, zonder dat de carbon footprint toeneemt. Integendeel, het stroomverbruik in de datacenteromgeving neemt af. Dat maakt onze service echt toekomstbestendig.”

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!