ISO 27001 certificering voor ThoughtSpot

10-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

ISO 27001 certificering voor ThoughtSpot

Modern Analytics Cloud bedrijf ThoughtSpot behaalt de ISO/IEC 27001:2013 certificering, een keurmerk voor privacy, veiligheid en gegevensbescherming. Het gehele analytics-platform van het bedrijf, inclusief de kernapplicatie ThoughtSpot, individuele ThoughtSpot services en het ontwikkelingsplatform ThoughtSpot Everywhere heeft de certificering ontvangen. Deze certificering volgt op de SOC 2 Type II certificering die het bedrijf begin dit jaar ontving.

ISO 27001 wordt wereldwijd erkend als de standaard voor informatiebeveiliging en bepaalt een groot aantal processen voor het opzetten, onderhouden en leveren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). Bedrijven die deze certificering ontvangen voldoen aan meer dan 100 beveiligingseisen die gelden voor het opzetten, implementeren en beheren van een modern analysesysteem. Deze vereisten omvatten fysieke bescherming van gegevens, processen voor softwareontwikkeling, systeemarchitectuur en operationele processen, zoals risicobeheer en bedrijfscontinuïteit. Met de nieuwe certificering kunnen klanten erop vertrouwen dat zowel het technologie-aanbod als de bedrijfspraktijken van ThoughtSpot hun gegevens beschermen.

Bruikbare inzichten

"Het afgelopen jaar hebben we ons eerste SaaS-aanbod geïntroduceerd voor klanten die op zoek zijn naar een nieuwe manier om hun cloudgegevens om te zetten in bruikbare inzichten om hun bedrijf aan te sturen. De winst die ze daarmee behalen is alleen mogelijk als ze volledig vertrouwen hebben in onze beveiligings- en privacypraktijken", aldus Michael Sullivan, Senior Director Information Security bij ThoughtSpot. "De ISO-certificering toont aan dat wij ons houden aan de strenge normen van de ISO en, nog belangrijker, onze grote inzet om de privacy van onze klanten te waarborgen."

De certificering van ThoughtSpot is afgegeven na een formele audit die is uitgevoerd door de British Standards Institution (BSI). BSI is in 1901 opgericht en is de nationale normalisatie-instelling van het Verenigd Koninkrijk. Het instituut audit en certificeert bedrijven wereldwijd die standaarden voor managementsystemen implementeren. BSI is een van 's werelds grootste certificeringsinstanties met meer dan 80.000 klanten over de hele wereld.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud