Schneider Electric wint award voor duurzaamheid tijdens DCS Awards 2021

11-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Schneider Electric wint award voor duurzaamheid tijdens DCS Awards 2021

Schneider Electric, gespecialiseerd in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, wint de 'Outstanding Contribution to Sustainability and Efficiency'-award tijdens de DCS Awards. De prijs erkent de leidende positie van Schneider Electric op het gebied van duurzaamheid van datacenters en de technologieën die klanten helpen om te voldoen aan de vraag naar veerkracht, efficiëntie en duurzame bedrijfsvoering.

Schneider Electric wint samen met Elite partner Advanced Power Technology (APT) ook de 'Sustainability in the Data Center Project of the Year'-award. Dit is een speciale projectprijs voor het moderniseren van het gemeentehuis van Newcastle. Hierbij werden energie-efficiënte technologieën gebruikt om de ecologische voetafdruk te verkleinen als onderdeel van een breder initiatief voor digitale transformatie.

“Door innovatieve ontwerpen te combineren met duurzame technologieën en te integreren met zowel hernieuwbare energiebronnen als met het netwerk, kan onze sector een cruciale rol spelen bij het aanpakken van de klimaatnoodsituatie. We zijn trots op deze erkenning voor onze bijdrage aan duurzaamheid en efficiëntie", zegt Marc Garner, Vice President, Secure Power Division, Schneider Electric UK&I.

Milieu-impact terugdringen

Schneider Electric helpt klanten al langer bij het verminderen van de milieu-impact van hun bedrijfskritieke infrastructuur met duurzame, Green Premium-technologieën, innovatieve ontwerp- en bouwstrategieën en via de divisie Energy and Sustainability Services (ESS).

Schneider Electric biedt volgende hardware- en softwareportfolio aan op het gebied van duurzaamheid:

  • Het EcoStruxure IT-datacenterinfrastructuurbeheer (DCIM)-platform. Dit platform helpt operators om meer inzicht te krijgen in de kritieke IT-omgeving en stappen te ondernemen om zowel het energieverbruik als de CO2-uitstoot te verminderen.
  • Duurzame back-upstroomoplossingen, waaronder de energie-efficiënte lithium-ion UPS Galaxy-reeks, de SF6-vrije schakelapparatuur en de microgrid-technologieën. Deze stellen operators in staat om te voldoen aan de vraag naar duurzaamheid en veerkracht.
  • Strategieën voor operators om scope-3-emissies binnen de supply chain te verminderen.

In 2020 kondigde Schneider Electric aan klanten te helpen 800 miljoen ton CO2-uitstoot te besparen/vermijden tegen 2025. De teller staat nu op 319 miljoen ton.

Terug naar nieuws overzicht