Witold Kepinski - 12 november 2021

Apple Business Essentials is in beta versie beschikbaar

Apple Business Essentials is in beta versie beschikbaar image

Apple introduceert Apple Business Essentials. De nieuwe service, die nu beschikbaar is als bètaversie in de VS, brengt apparaatbeheer, ondersteuning en opslag in één compleet abonnement voor kleine bedrijven. De service zal in het voorjaar van 2022 volledig beschikbaar zijn.

Apple Business Essentials is een geheel nieuwe service die apparaatbeheer, 24/7 Apple Support en iCloud-opslag combineert in flexibele abonnementen voor kleine bedrijven met maximaal 500 werknemers. Het bedrijf onthulde ook een nieuwe Apple Business Essentials-app waarmee werknemers apps voor het werk kunnen installeren en ondersteuning kunnen aanvragen.

Apple Business Essentials bespaart kostbare tijd voor kleine bedrijven terwijl ze groeien. De service is beschikbaar als bètaversie en ondersteunt kleine bedrijven tijdens de volledige levenscyclus van apparaatbeheer - van apparaatconfiguratie tot onboarding van medewerkers en apparaatupgrades - en biedt tegelijkertijd een sterke beveiliging, geprioriteerde ondersteuning en veilige gegevensopslag en back-up.

"Kleine bedrijven vormen de kern van onze economie en we zijn er trots op dat Apple-producten een rol spelen bij de groei van deze bedrijven", zegt Susan Prescott, vice-president Enterprise and Education Marketing van Apple. "Apple Business Essentials is ontworpen om elke stap van het apparaatbeheer van werknemers binnen een klein bedrijf te stroomlijnen - van installatie, onboarding en upgrades tot toegang tot snelle service en geprioriteerde ondersteuning, en dat alles terwijl gegevens worden geback-upt en beveiligd, zodat bedrijven zich kunnen concentreren op hun bedrijf runnen.”

Eenvoudige installatie en onboarding met collecties

Apple Business Essentials is een complete oplossing die het inwerken van medewerkers eenvoudig maakt, waardoor een klein bedrijf gemakkelijk Apple-producten kan configureren, implementeren en beheren vanaf elke locatie.
Binnen Apple Business Essentials stelt Collecties IT-personeel in staat instellingen en apps te configureren voor individuele gebruikers, groepen of apparaten. Wanneer werknemers inloggen op hun zakelijke of persoonlijke apparaat met hun werkreferenties, pusht Collections automatisch instellingen zoals VPN-configuraties en wifi-wachtwoorden. Daarnaast installeert Collections de nieuwe Apple Business Essentials-app op het startscherm van elke werknemer, waar ze de aan hen toegewezen bedrijfsapps kunnen downloaden, zoals Cisco Webex of Microsoft Word.

Sterke beveiliging met FileVault, activeringsslot en gebruikersinschrijving

Met Apple Business Essentials is het eenvoudig om een sterke beveiliging in de hele organisatie te handhaven. IT-managers kunnen kritieke beveiligingsinstellingen afdwingen, zoals FileVault voor volledige schijfversleuteling op Mac en Activation Lock om apparaten te beschermen die verloren of gestolen kunnen zijn - en Apple Business Essentials zorgt ervoor dat deze niet per ongeluk worden uitgeschakeld. Wanneer werknemers een persoonlijk apparaat op het werk gebruiken, creëert User Enrollment cryptografische scheiding voor werkgegevens, om ervoor te zorgen dat werknemersgegevens privé blijven terwijl bedrijfsgegevens veilig blijven.

Veilige opslag en back-up met iCloud

Naast een gestroomlijnde installatie en onboarding, biedt Apple Business Essentials een speciaal iCloud-account voor werk, dat eenvoudige en veilige opslag, back-up en samenwerking aan bestanden en documenten biedt. Bedrijfsgegevens in iCloud worden automatisch opgeslagen en er wordt een back-up van gemaakt, waardoor het gemakkelijk is om tussen apparaten te wisselen of te upgraden naar een nieuw apparaat.

Uitgebreide ondersteuning en reparaties met AppleCare+ for Business Essentials
Bedrijven hebben de mogelijkheid om een snelle en betrouwbare service toe te voegen voor apparaten van werknemers met prioriteit voor Apple Support. Wanneer een bedrijf AppleCare+ for Business Essentials aan zijn abonnement toevoegt, krijgt het 24/7 toegang tot telefonische ondersteuning, training voor zowel IT-beheerders als werknemers, en tot twee apparaatreparaties per jaar. Werknemers kunnen reparaties rechtstreeks starten vanuit de nieuwe Apple Business Essentials-app, en een door Apple opgeleide technicus kan binnen vier uur ter plaatse komen om hun apparaten weer aan de praat te krijgen.

Flexibel abonnement

Met een set van drie eenvoudige Apple Business Essentials-abonnementen kunnen bedrijven elke werknemer en elk apparaat in hun organisatie dekken. Abonnementen kunnen worden aangepast om elke gebruiker te ondersteunen met maximaal drie apparaten en tot 2 TB beveiligde opslagruimte in iCloud, vanaf $ 2,99 per maand, met optionele AppleCare+ voor Apple Business Essentials. 1

Beschikbaarheid

Apple Business Essentials is vanaf vandaag beschikbaar als gratis bèta in de VS. De service zal in het voorjaar van 2022 volledig beschikbaar zijn.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!