Vier tech innovaties waarin resellers nu zouden moeten investeren

Steven Blees, Enterprise Sales Director Benelux bij Juniper Networks

12-11-2021 | door: Blog
Deel dit artikel:

Vier tech innovaties waarin resellers nu zouden moeten investeren

Het IT-landschap is complexer dan ooit tevoren. Het aanbod van oplossingen is overweldigend, en organisaties in diverse sectoren staan onder steeds grotere druk om de laatste technologische ontwikkelingen bij te benen. En niet alleen dat: hun klanten verwachten op alle fronten een betere ervaring. Dat vraagt om een doordacht gebruik van technologie zo vindt Steven Blees, Enterprise Sales Director Benelux bij Juniper Networks.

Met het oog op deze groeiende eisen is er voor IT-resellers een unieke rol weggelegd: ze kunnen het technologielandschap vereenvoudigen voor zowel leveranciers als voor hun klanten. Als betrouwbare adviseur kunnen ze het makkelijker maken voor leveranciers om hun producten af te zetten in lucratieve markten. Daarnaast kunnen ze klanten voorzien van tools en technologieën waarmee ze hun personeel en klantenkring een betere ervaring kunnen bieden.

De gebruikservaring is de nieuwe uptime. We zijn beland in een tijdperk waarin de klantenervaring een belangrijk onderscheidende concurrentiefactor is. Daarom zouden resellers zich moeten richten op het aanbieden van vier belangrijke netwerkoplossingen. Dit zijn:

AI-Driven Operations (AIOps)

AIOps verandert de regels van het spel binnen de netwerkbranche. Deze technologie biedt bedrijven de mogelijkheid om de digitale ervaring van eindgebruikers integraal te beheren. AIOps combineert datawetenschap met klantenondersteuning, en is daarmee de ideale oplossing voor de groeiende complexiteit van IT-processen. De technologie biedt IT-afdelingen een kostenefficiënte manier om problemen te anticiperen en verhelpen, vaak nog voordat eindgebruikers daar hinder van ondervinden. AIOps-oplossingen kunnen met behulp van automatisering en machine learning snel, effectief en op afstand de oorzaak van honderden connectiviteitesproblemen in diverse filialen achterhalen (en vaak ook verhelpen).

Door AI ondersteunde vaste en draadloze switches

Traditionele netwerkoplossingen kosten een hoop geld om op te schalen, zijn vatbaar voor bugs en zijn lastig te beheren. Door AI toe te passen binnen campusnetwerken kunnen bedrijven de gebruikservaring optimaliseren en IT-processen vereenvoudigen met een geïntegreerde vaste en draadloze oplossing.

Door AI ondersteunde Wi-Fi Assurance vervangt handmatige taken op het gebied van probleemoplossing door geautomatiseerde draadloze processen. De technologie maakt wifi-netwerken voorspelbaar, betrouwbaar en meetbaar en biedt inzicht in de afzonderlijke servicelevels voor gebruikers. Functionaliteit voor afwijkingsdetectie brengt automatisch events met elkaar in verband. Radio Resource Management (RRM) biedt inzicht in het netwerk op clientniveau om bij te dragen aan ongeëvenaarde inzichten in de ervaring van elke gebruiker van het draadloze netwerk.

Door AI ondersteunde Wired Assurance past daarnaast automatisering toe op bedrade apparaten om processen te vereenvoudigen, de gemiddelde reparatietijd (MTTR) te verkorten en een verbeterd overzicht te bieden op de ervaring van gebruikers van IoT-apparatuur, servers, printers enzovoort. Een door AI ondersteunde netwerkassistent kan gesproken instructies verwerken, zodat gebruikers rechtstreeks met het netwerk kunnen communiceren. Daarmee kan een reactieve aanpak worden ingeruild voor proactieve probleemoplossing en zelfsturende acties. Dit vergroot de efficiëntie, minimaliseert het aantal support tickets en verkort de oplossingstijd. De ontwikkeling van AIOps is in een stroomversnelling geraakt, en daardoor kan de netwerkassistent organisaties helpen om hun IT-processen efficiënt en accuraat te beheren, op elke gewenste schaal. Dat is experience-first networking in optima forma!

Access points kunnen zorgen voor convergentie van wifi, Bluetooth Low Energy (BLE) en het IoT. Deze producten maken gebruik van machine learning, brengen netwerkgebeurtenissen met elkaar in verband, verzamelen en analyseren data en passen beleidsregels toe. Met krachtig presterende access points die gebruikmaken van gepatenteerde dynamische virtuele BLE kunnen bedrijven accurate en schaalbare locatiediensten aanbieden. Ze kunnen deze technologie inzetten voor personalisatie, gegevensanalyse, het vereenvoudigen van het beheer en het bieden van stapsgewijze navigatie en uitgebreid overzicht.

Cloud-ready ethernet-switches voor campusnetwerken

Een andere netwerktechnologie die de moeite waard is om te overwegen zijn cloud-ready ethernet-switches voor campusnetwerken. Dit zijn door AI aangestuurde en programmeerbare toegangsswitches, core switches en distributieswitches met een open karakter. Ze zijn geschikt voor de cloud en bieden ondersteuning voor door AI ondersteunde Wired Assurance. Dit maakt het mogelijk om AIOps toe te passen op switches op de toegangslaag. De switches komen tegemoet aan allerhande eisen van campusnetwerken, zoals multigigabit-ethernet, een schaalbare netwerkarchitectuur en ondersteuning voor netwerktechnologie van verschillende leveranciers.

Connected security

Om het groeiende aantal cyberbedreigingen aan te pakken moeten organisaties hun gebruikers, applicaties en complete netwerkinfrastructuur integraal beschermen. Connected security verenigt netwerkcomponenten tot één sensor of domein om contextgevoelige meldingen van bedreigingen te genereren, en past vervolgens automatisch beveiligingsregels toe met software-defined containment-functionaliteit die het aanvalsoppervlak reduceert. Connected security-technologie maakt gebruik van switches om te zorgen voor veilig toegangsbeheer, veilige netwerkbesturing en veilige verbindingen met servers en clients. De toegangsswitches en aggregatieswitches verbinden clients en endpoints met software voor endpointbeveiliging.

Samen sterker: het geheime wapen

Deze vier oplossingen – AIOps, door AI ondersteunde draadloze en vaste switches, cloud-ready ethernet-switches voor campusnetwerken en connected security – komen pas echt tot hun recht als ze worden verenigd tot één oplossing. Op die manier kunnen ze elkaar perfect aanvullen. Partners kunnen hun klanten op die manier voorzien van technologie met significante toegevoegde waarde. Een leveranciersneutrale AIOps-strategie die in staat is om data uit diverse bronnen op te halen kan IT-afdelingen helpen om snel gebrekkige gebruikerservaringen te detecteren en voor aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen te zorgen.

Door te kiezen voor een ‘full stack’-aanpak, waarbij al deze technologieën worden gecombineerd, kunnen partners betere relaties met hun klanten opbouwen. Daarmee kunnen ze profiteren van grotere deals en ruimere marges. Maar dat is nog niet alles. Door alle technologieën samen te voegen tot een full stack-oplossing kunnen resellers de rol van betrouwbare adviseur op zich nemen. In plaats van klanten losstaande producten te verkopen, kunnen zij hen een geïntegreerd systeem of concept aanbieden. Dit kan gepaard gaan met een uitdagender en langer verkooptraject, maar aan het einde van de rit zullen resellers het vertrouwen en respect van de klant hebben gewonnen en de ervaring hebben opgedaan die nodig is om in de toekomst vergelijkbare verkooptransacties te voltrekken.

Voeg de daad bij het woord

Partners moeten ervoor zorgen dat ze de technologie die zij aanbieden door en door kennen, zeker als zij een full stack-oplossing aanbieden. Er liggen kansen voor hen om uit te groeien tot een echtte expert in de technologie van een leverancier en meer ervaring op te doen om hun praktijk toekomstbestendig te maken. Partners zouden optimaal gebruik moeten maken van de trainingsmogelijkheden die leveranciers hen aanbieden en de kans grijpen om hun eigen diensten (zoals installatie, onderhoud en probleemoplossing) aan de technologie van leveranciers te koppelen.

Resellers die optimaal gebruikmaken van al deze verkoop- en producttrainingsmogelijkheden en technologieën zijn klaar om klanten te helpen met IT-modernisatie, digitalisering en digitale transformatie. Door nu te investeren en ernaar te streven om samen met leveranciers successen te boeken, kunnen resellers de eindgebruikers van hun klanten over de hele linie een betere ervaring bieden.

Door: Steven Blees, Enterprise Sales Director Benelux bij Juniper Networks

Terug naar nieuws overzicht