Boomi presenteert visie op hyperautomatisering

13-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Boomi presenteert visie op hyperautomatisering

Boomi, gespecialiseerd in intelligente connectiviteit en automatisering, deelt op zijn jaarlijkse klant-evenement Out of This World 2021 (OOTW) zijn visie op hyperautomatisering en op de toekomst van de sector. Ook deed het bedrijf verschillende productaankondigingen. Het bedrijf kondigde daarnaast aan tot nu toe meer dan 189.000 unieke eindgebruikers te hebben aangesloten en ruim 18.000 klanten te tellen die maandelijks meer dan 4,8 miljard integraties verwerken op het Boomi AtomSphere Platform.

Tijdens zijn keynote speech ging Boomi CEO Chris McNabb in op de dringende behoefte aan connectiviteit en automatisering om geïntegreerde ervaringen mogelijk te maken - een visie die Boomi eind 2020 deelde. Geïntegreerde ervaringen zijn de werkelijk verbonden ervaringen waarmee organisaties hun strategisch voordeel, klantloyaliteit en -tevredenheid kunnen versterken. Die zijn alleen mogelijk als een organisatie in staat is om iedereen direct met alles te verbinden.

Een van de grootste uitdagingen

Toch is integratie nog steeds een van de grootste uitdagingen voor IT-leiders bij hun cloudstrategie. Uit een wereldwijd onderzoek van Boomi blijkt dat 55% van de organisaties moeite heeft om snel genoeg te moderniseren, transformeren en innoveren. Als volgende stap in het versnellen van innovatie trapt Boomi het gaspedaal verder in voor de toekomst van hypergeautomatiseerde bedrijven.

"De noodzaak om enorme hoeveelheden data, applicaties, mensen en dingen met elkaar te verbinden is groter dan ooit, omdat organisaties blijven versnellen in de race om te moderniseren en naadloos geïntegreerde ervaringen te leveren", aldus McNabb. "Boomi biedt oplossingen voor een aantal van de belangrijkste zakelijke issues van tegenwoordig en zorgt voor een revolutie in de manier waarop organisaties integraties versnellen, datasilo's afbreken, workflows automatiseren en iedereen met alles verbinden, overal. Hyperautomatisering is de volgende stap in die ontwikkeling. Wij innoveren nu, zodat organisaties kunnen innoveren voor morgen."

Elementen van hyperautomatisering

De elementen van hyperautomatisering gaan verder dan traditionele workflowautomatisering. Die omvatten artificial intelligence en machine learning (AI/ML), gestructureerde procesafstemming, automatisering via businessregels, ‘event-driven’ automatisering, de belangrijkste elementen van integratiePlatform-as-a-service (iPaaS), gerobotiseerde procesautomatisering (RPA) en meer. Tijdens Out of This World kondigde Ed Macosky, Head of Product bij Boomi, nieuwe producten en services aan die de hyperautomatisering-visie van Boomi ondersteunen, zoals:

  • Nieuw: Boomi Event Streams - Organisaties hebben te maken met een enorme toename van systemen en apparaten die ze met elkaar moeten verbinden – en met een enorme hoeveelheid informatie die heen en weer stroomt. Boomi biedt een nieuwe, geïntegreerde event-driven architecture (EDA) service - Boomi Event Streams.
  • Deze nieuwe service integreert de ‘event based’ data volledig. Dat zorgt voor een hoge snelheid, flexibiliteit en schaalbaarheid op elke hybride IT-omgeving - ongeacht de complexiteit. Voor klanten betekent het dat bouwen en schalen minuten kost in plaats van dagen, meldt Boomi.
  • Het biedt een ontkoppelde streamingarchitectuur die doorvoer- en prestatieniveaus mogelijk maakt, in combinatie met externe connectiviteit, berichtzekerheid en hoge beschikbaarheid.
  • Nieuw: Discover-catalogus - Boomi Discover biedt een bibliotheek aan oplossingen die direct in het Boomi platform-account van een organisatie worden geïnstalleerd. Zo vereenvoudigt Boomi de mogelijkheid van klanten om automatisch verbindingen te maken met kant-en-klare oplossingen die zonder aanpassingen ingezet kunnen worden of op maat gemaakt kunnen worden voor specifieke doelen.

API updates

Nieuwe API voor persoonlijke, identificeerbare informatie: Deze PII API kijkt naar de Boomi configuratie van klanten en identificeert en classificeert gevoelige data en de applicaties die die data gebruiken.
Verbeterde Listen-API: Met deze API kunnen klanten meer op event-gebaseerde functies inzetten voor alle integratieconstructies.

Het is nog mogelijk om het digitale evenement Out of This World van Boomi te bekijken. Vanaf maandag 15 november zijn de sessie on demand beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie