T-Mobile zet zijn groei voort

13-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

T-Mobile zet zijn groei voort

T-Mobile zet zijn groei in Q3 2021 voort. De omzet groeide met 6,4 procent naar 515 miljoen euro.  De EBITDA winst groeide met 22,7%, naar 172 miljoen euro mede dankzij sterke operationele prestaties, in lijn met voorgaande kwartalen.

T-Mobile sloot ook de eerste klanten aan op het snelle glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber. De uitrol naar 250.000 huishoudens is in volle gang. Zo werd snel glasvezelinternet aangekondigd in Zoetermeer, Haarlem, Utrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Leidschendam-Voorburg en Delft.

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "We hebben dit kwartaal zowel op commercieel gebied als in klantengroei geweldige resultaten gerealiseerd. Nogmaals hartelijk dank aan al onze medewerkers voor hun inzet. Dit kwartaal werd de voorgenomen aankoop van T-Mobile door Apax en Warburg Pincus aangekondigd. Ik ben tevreden met de uitkomst van het proces en hoop dat de transactie snel kan worden afgerond. Het zwaartepunt van ons strategisch plan blijft het uitdagen van onze concurrenten. Ook blijven we investeren in ons netwerk om onze klanten de best mogelijke gebruikerservaring te bieden."

In april 2021 kondigde T-Mobile aan dat het ruim 1.000.000 huishoudens snel internet gaat bieden op het glasvezelnetwerk dat door Open Dutch Fiber zal worden uitgerold. Søren Abildgaard: "Op basis van de snelle start in de eerste zeven maanden van onze samenwerking voorspel ik dat we nog meer aansluitingen gaan realiseren. In Zoetermeer genieten op dit moment de eerste klanten al van onze snelle glasvezelverbinding. Iedere klant in Nederland moet toegang hebben tot snel en betaalbaar glasvezelinternet. We stoppen niet voordat dat het geval is!"

T-Mobile zegt een steeds actievere rol in binnen de samenleving te nemen aldus Søren Abildgaard: "Met ons Connect to Change plan willen we bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen een rol kan spelen. Ik ben erg trots op een evenement dat we samen met onze partner, de stichting Join us, hebben georganiseerd tijdens de Youth Pride in Amsterdam. Samen ondersteunen we jongeren met een LGBTQ+ achtergrond die kampen met eenzaamheid. Samen helpen we hen (opnieuw) contact te maken. Een prachtige stap in onze samenwerking."

Terug naar nieuws overzicht