Samenwerking CompuGroup Medical en Zorgdoc bekrachtigd

15-11-2021
Deel dit artikel:

Samenwerking CompuGroup Medical en Zorgdoc bekrachtigd

CompuGroup Medical (CGM) en Zorgdoc hebben hun samenwerking bekrachtigd met een overeenkomst voor het ontwikkelen van specifieke functionaliteiten voor de eerstelijnszorg. CompuGroup Medical en Zorgdoc werken al langer samen. Zorgdoc betrekt informatie uit het apotheekinformatiesysteem CGM APOTHEEK en bewaakt via een speciale koppeling het profiel van de patiënt in het AIS. Voor chronische patiënten wordt nu functionaliteit toegevoegd, zoals het bestellen en herhalen van medicatie en verificatie & validatie.

Zorgdoc maakt gebruik van de module Proactief herhalen binnen CGM APOTHEEK. De patiënt kan hiermee zelf informatie leveren over de herhaalmedicatie binnen de kaders van de apotheek, veilig communiceren met de apotheek en reageren op medicatie die gepland staat en geleverd wordt. De rol van de patiënt wordt hierdoor versterkt bij het gebruik van chronische medicatie en dit alles met het apotheeksysteem als bron. Daarnaast wordt een vorm van verificatie & validatie ontwikkeld voor de apotheek. De apotheek kan dan patiënten uitnodigen om hun medicatie-overzicht bij te werken, met als bron het profiel in het apotheeksysteem.

De extra functionaliteiten kenmerken zich door een echte eerstelijnsworkflow, waarbij wordt uitgegaan van de data in het apotheeksysteem als enige bron voor de workflow. Patiënten zien de nieuwe functies terug in de webapplicatie CGM LIFE, die als persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) beschikbaar is via www.cgmlife.nl. Apotheken gebruiken de nieuwe mogelijkheden in aansluiting op hun bestaande software voor chronische patiënten.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Zorg, Software
Software