Wouter Hoeffnagel - 16 november 2021

Duvel Moortgat ondersteunt brouwerij met Infor

Duvel Moortgat ondersteunt brouwerij met Infor image

Duvel Moortgat kiest Infor Production Scheduling voor het ondersteunen van de groei van de brouwerij. De selectie volgt vlak na de afgeronde implementatie van de supply planning-software van het softwarebedrijf. Deze tools spelen een belangrijke rol in de groei en spelen ook in op de snel veranderende vraagconjuctuur van de brouwerij.

Duvel Moortgat is een familiebedrijf met een uitgesproken focus op speciaalbieren waaronder merken als Duvel, Vedett, 't IJ, La Chouffe, De Koninck, Liefmans en Maredsous. Het bedrijf is gegroeid van een lokale brouwerij naar een mondiale speler met 10 productiesites waaronder in België, de US en Tsjechië. Daarnaast zijn er enkele sales sites in Frankrijk, UK, China en Spanje. Doordat bierproductie seizoensgebonden is, de coronapandemie die leidde tot een onvoorspelbare productie en de algemeen constante groei van Duvel, bereikte de planning van het productieproces via Excel de limiet. Dit vereist een professionalisering met een gestandaardiseerd productie- en schedulingproces.

Infor werd na een selectieprocedure gekozen vanwege de ruime kennis en ervaring op vlak van planning en scheduling in de brouwerijwereld. Nu de planningssoftware geïnstalleerd is, wordt ook de schedulingtool toegevoegd en gebundeld tot een complete oplossing. Daardoor beschikt Duvel over software die zowel op de lange als op de korte termijn effectief is voor inzicht in het productieproces.

Een van de meest complexe productiebedrijven

“Een brouwerij behoort tot de meest complexe productiebedrijven. Het is van vitaal belang om de complexiteit van onze activiteiten te verminderen en de controle over onze productie te behouden. De strategische planning- en schedulingapplicaties van Infor zorgen dat we kunnen groeien”, aldus Dirk Waterschoot, manager production planning & purchase raw materials bij Duvel Moortgat. “Naast de solide oplossingen, biedt Infor een consistente betrouwbare samenwerking met een multidisciplinair team van consultants en we kijken uit naar de introductie van de schedulingtool.”

"Infor Production Scheduling is een product voor collaboratieve planning dat een oplossing biedt voor de specifieke uitdagingen van brouwerijen zoals Duvel Moortgat. Het vermogen om tegelijkertijd tanks en productielijnen te plannen en om complexe routing en arbeids- en resourcebeperkingen te beheren, resulteert in een hoger gebruik van apparatuur, minder omschakelingen en een hogere doorvoer”, aldus Ernst Stegwee, accountmanager bij Infor. “Zo wordt het eenvoudig om resources te optimaliseren en de capaciteit te maximaliseren. We zijn blij dat we met deze oplossing bijdragen aan de groei van een mooie brouwerij als Duvel.”

"We zijn verheugd dat Duvel deel uitmaakt van onze familie van meer dan 30 biermerken en 150 brouwerijen die gebruik maken van Infor Supply Chain Planning over de hele wereld", aldus Valerie Tardif, Infor's vice president voor supply chain planning product management.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!