Wouter Hoeffnagel - 16 november 2021

Zyxel integreert Avira Cloud Sandbox service met ATP-firewalls

Zyxel integreert Avira Cloud Sandbox service met ATP-firewalls image

Zyxel Networks, leverancier van AI- en cloud-aangedreven oplossingen voor bedrijven en thuis, voegt de Cloudbox API van Avira OEM, onderdeel van het aanbod van NortonLifeLock, toe aan zijn portfolio. Avira's Cloud Sandbox service integreert met Zyxel's Advanced Threat Protection (ATP) firewalls. Deze integratie, die nu beschikbaar is, verbeterd de detectiepercentages van bedreigingen en reactietijden om onbekende bedreigingen tegen te gaan voor het mkb.

Volgens het threat intelligence lab van Zyxel zijn er elk jaar ongeveer 100 miljoen onbekende bedreigingen gedetecteerd. 70% daarvan zat verborgen in PDF- of ZIP-bestanden die medewerkers of netwerkgebruikers gemakkelijk kunnen verrassen. De toenemende risico's maken het steeds belangrijker om een oplossing in te zetten die bedrijven helpt beschermen tegen zero-day en onbekende aanvallen. De integratie van de Zyxel en Avira Cloud Sandbox-service biedt deze bescherming. Met sandboxing-technologie kunnen firewalls potentieel schadelijke bestanden automatisch opsluiten in een veilige en afgesloten omgeving (of sandbox), waar ze kunnen worden getest om te bepalen of ze veilig zijn voordat ze door de firewall worden gelaten.

Alles-in-één

Met deze productintegratie biedt Zyxel een alles-in-één beveiligingsoplossing die specifiek is ontworpen voor het mkb. Gebruikers beschikken over sandboxing-architectuur met verbeterde detectiesnelheden en snellere reactietijden op zero-day-aanvallen.

Naast de sandbox-verbeteringen krijgen gebruikers van Zyxel's ATP-firewalls de beschikking over continue stroom van actuele inzichten in bedreigingsinformatie, geïdentificeerd door andere ATP-firewalls wereldwijd. Naast het ontvangen van regelmatige updates van nieuw gemarkeerde handtekeningen, zorgt de toegang tot deze bedreigingsdatabase ervoor dat het netwerk en bedrijfsmiddelen van gebruikers beschermd is tegen veranderende bedreigingen.

'Bedreigingslandschap is voortdurend in ontwikkeling'

"Bedrijven begrijpen dat het bedreigingslandschap voortdurend in ontwikkeling is en dat het belangrijk is om maatregelen te hebben die bij kunnen blijven. Met de integratie van Avira's Cloud Sandbox service, onderdeel van NortonLifeLock, zijn wij in staat om een verbeterde uitgebreide sandboxing oplossing te bieden die specifiek gericht is op de mkb-markt, om hen gemoedsrust te geven dat zij beschermd zijn tegen zowel bekende als onbekende bedreigingen", aldus Peter van der Putten (foto), Head of Channel Zyxel Benelux.

De nieuwe Zyxel-dienst is beschikbaar voor ATP Firewall-klanten in de Gold Security Pack-licentiebundel. Gebruikers die de licentie al hebben aangeschaft, worden automatisch geüpgraded naar de nieuwe Zyxel-service zonder dat hiervoor extra handelingen en kosten nodig zijn.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!