Witold Kepinski - 16 november 2021

Exclusive Networks presenteert mooie groeicijfers

Exclusive Networks presenteert mooie groeicijfers image

In het derde kwartaal boekte IT-distributeur Exclusive Networks een bruto-omzet van 804,9 miljoen euro, een stijging van 21,9%1 (+37,7% op gerapporteerde basis) en een omzet van 578,4 miljoen euro in vergelijking met de dezelfde periode in 2020, waardoor de in de eerste helft van het jaar opgetekende trend wordt versneld.

In de eerste negen maanden van 2021 boekte de IT-distributeur een bruto-omzet van een dikke 2,282 miljard euro, een stijging met 15,5%1 (+28,6% op gerapporteerde basis) en een omzet van een dikke 1,684 miljard euro, in vergelijking met dezelfde periode in 2020.

Jesper Trolle (foto), Chief Executive Officer, zegt over de cijfers: "Deze prestatie in het derde kwartaal is het bewijs van de relevantie van de bestaande strategie. Onze concurrerende positionering door middel van ons zeer samengestelde portfolio van toonaangevende leveranciers van cyberbeveiliging bewijst ons vermogen om aan de groeiende vraag te voldoen. Tijdens het kwartaal zijn we doorgegaan met het uitbreiden van onze partnerbasis, zijn we met onze bestaande leveranciers naar nieuwe landen uitgebreid en hebben we nieuwe veelbelovende leveranciers aan ons platform toegevoegd, terwijl we een gezonde pijplijn voor de komende kwartalen hebben behouden. Op het gebied van fusies en overnames hebben we in juli Ignition overgenomen, wat ons zal helpen een specifiek voorstel voor opkomende leveranciers op te zetten en we zijn momenteel in exclusieve besprekingen met Networks Unlimited, dat onze voetafdruk naar Sub-Sahara Afrika zou uitbreiden. Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om onze teams over de hele wereld te bedanken voor hun sterke inzet en onze leveranciers en partners voor hun voortdurende vertrouwen, dat dit kwartaal opnieuw het verschil heeft gemaakt. We concentreren onze inspanningen nu op het laatste kwartaal van het jaar, waarvoor we er vertrouwen in hebben dat we de aangekondigde doelstellingen zullen halen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!