CyrusOne overgenomen door KKR en Global Infrastructure Partners

15-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

CyrusOne overgenomen door KKR en Global Infrastructure Partners

Datacenter aanbieder CyrusOne wordt overgenomen door KKR en Global Infrastructure Partners (GIP). Zij zullen alle uitstaande gewone aandelen van CyrusOne zullen verwerven voor $ 90,50 per aandeel in een contante transactie ter waarde van ongeveer 15 miljard dollar, inclusief de overname van schulden.

De aankoopprijs van $ 90,50 per aandeel weerspiegelt een premie van ongeveer 25% op de onaangetaste slotkoers van CyrusOne op 27 september 2021, de laatste volledige handelsdag voorafgaand aan de gepubliceerde marktspeculatie met betrekking tot een mogelijke verkoop van het bedrijf.

"Deze transactie is een bewijs van het geweldige werk van het hele CyrusOne-team. We hebben een van 's werelds toonaangevende datacenterbedrijven gebouwd met aanwezigheid op belangrijke Amerikaanse en internationale markten die de missiekritieke digitale infrastructuurvereisten van onze klanten ondersteunen en tegelijkertijd aanzienlijke waarde creëren voor onze aandeelhouders", zegt Dave Ferdman, medeoprichter en interim-president en Chief Executive Officer van CyrusOne. "KKR en GIP zullen substantiële extra middelen en expertise leveren om onze wereldwijde expansie te versnellen en ons te helpen de tijdige en betrouwbare oplossingen te leveren op een schaal die onze klanten waarderen."

"De aankondiging van vandaag is het hoogtepunt van een robuust strategisch evaluatieproces dat is uitgevoerd door de Raad van Bestuur van CyrusOne om de beste weg voorwaarts voor het bedrijf te bepalen en de aandeelhouderswaarde te maximaliseren", aldus Lynn Wentworth, voorzitter van de Raad van Bestuur van CyrusOne. "Deze transactie biedt CyrusOne-aandeelhouders aanzienlijke waarde en positioneert het bedrijf tegelijkertijd om zijn klanten nog beter van dienst te zijn om aan hun behoeften in belangrijke markten over de hele wereld te voldoen."

"CyrusOne heeft een van de sterkste datacenterbedrijven ter wereld gebouwd en heeft een sterke staat van dienst op het gebied van ontwikkeling en operationele expertise, naast het leveren van de beste service aan zijn klanten. We zijn verheugd om samen te werken met het bewezen team van het bedrijf om voort te bouwen op het marktleiderschap van CyrusOne en de groeiende eisen van hun klanten aan datacenterinfrastructuur te ondersteunen", aldus Waldemar Szlezak, Managing Director bij KKR, en Will Brilliant, Partner bij GIP. "We zien tal van kansen in het verschiet om de voetafdruk van CyrusOne in belangrijke wereldwijde digitale gateway-markten verder uit te breiden en kijken ernaar uit om onze wereldwijde middelen, toegang tot langetermijnkapitaal en diepgaande expertise te benutten om de groei van het bedrijf te ondersteunen."

De transactie, die unaniem werd goedgekeurd door de raad van bestuur van CyrusOne, is niet onderworpen aan een financieringsvoorwaarde en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 worden afgerond, op voorwaarde dat aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden wordt voldaan, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties en goedkeuring door CyrusOne-aandeelhouders.

Na afronding van de transactie zal CyrusOne een particulier bedrijf zijn dat volledig eigendom is van KKR en GIP en zullen de gewone aandelen van CyrusOne niet langer op een openbare markt worden genoteerd. De investering van KKR wordt voornamelijk gedaan uit haar wereldwijde infrastructuur- en vastgoedaandelenstrategieën, en de investering van GIP uit haar wereldwijde infrastructuurfondsen.

Morgan Stanley & Co. LLC en DH Capital, LLC treden op als financieel adviseurs voor CyrusOne en Cravath, Swaine & Moore LLP, Venable LLP en Eversheds Sutherland (International) LLP treden op als juridisch adviseurs.

Goldman Sachs & Co., Barclays, Wells Fargo Securities, LLC, Citigroup en JP Morgan treden op als financieel adviseurs voor KKR en GIP, waarbij KKR Capital Markets de structurering van de financiering leidt. Kirkland & Ellis LLP en Dentons (VK en Europa) treden op als juridisch adviseur van het overnemende consortium en KKR, en Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP treden op als juridisch adviseur van GIP.

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter