Dynabook vernieuwt Satellite Pro C40- en C50-series

17-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dynabook vernieuwt Satellite Pro C40- en C50-series

Dynabook Europe kondigt de Satellite Pro C40-J en Satellite Pro C50-J aan. De nieuwe C40-J en C50-J bevatten de nieuwste 11e Gen Intel Core en Celeron processoren. De notebooks zijn beschikbaar in de kleuren Light Gold en Dark Blue. Hierdoor is er een breder scala aan specificaties en prijzen beschikbaar, onder meer voor de budgetbewuste professional en student.

De C40-J en C50-J zijn door Dynabook ontworpen om prestaties en functionaliteiten in balans te brengen met design en mobiliteit. Met een strakke buitenkant in Dark Blue, of Light Gold, hebben de devices een moderne uitstraling. Dankzij een antibacteriële coating wordt de groei van potentiële schadelijke bacteriën met 99,9% teruggedrongen.

Dun en lichtgewicht

Onder de motorkap is een Intel processor aanwezig, in combinatie met DDR4-geheugen tot 32GB en snelle PCIe SSD opslagmogelijkheden tot 512GB. De laptops zijn eenvoudig mee te nemen en beschikken over een robuust chassis dat is ontworpen om te voldoen aan de veeleisendheid van werknemers en studenten. Met een dunne vormfactor van 18.9mm, biedt de 14” C40-J een batterijduur van meer dan 9,5 uur tegenover een gewicht van 1,55kg. De 15” C50-J heeft een dikte van 19,7mm, weegt minder dan 1,9kg en de batterij gaat meer dan 8 uur mee.

Het niet-reflecterende HD- of FHD-scherm biedt de ervaring van een groot scherm. Het grote toetsenbord - inclusief een numeric keyboard op de C50-J - en ClickPad zorgt voor comfort en verbetert de gebruikersworkflow.

“Ons doel is om de meest geschikte technologie te gebruiken om onze klanten te ondersteunen bij al hun dagelijkse werkzaamheden - van studenten tot professionals,” zegt Damian Jaume, President, Dynabook Europe GmbH. “Toegang hebben tot essentiële benodigdheden voor een productieve werk- of studiedag moet niet langer een aanslag op het budget zijn. De nieuwe Satellite Pro C40-J en C50-J bieden een solide toolkit voor dagelijkse werkzaamheden, in een compacte en aantrekkelijk vorm - en tegen een aantrekkelijke prijs.”

Overal connectiviteit

De C40-J en C50-J profiteren van een uitgebreid scala aan connectiviteitsmogelijkheden, waarmee gebruikers verbonden en productief blijven ongeacht de locatie waar zij werken. Voor draadloze connectiviteit zijn de devices uitgerust met WiFi 802.11 AC en Bluetooth. Ondanks het dunne design, zijn de laptops uitgerust met een uitgebreid aantal poorten en connectiviteitsopties zodat gebruikers productief kunnen blijven. Een multifunctionele USB Type-C-poort biedt de mogelijkheid voor opladen, het aansluiten van een extern scherm, verbinding maken en data-overdracht. Daarnaast bevatten de laptops twee USB 3.1 Type A-poorten, een fullsize HDMI-poort en een Gigabit-LAN-poort. Een Micro SD card slot ondersteunt in additionele opslagbehoeften.

Met de huidige trend van hybride werken, bieden de laptops tools die nodig zijn om verbonden te blijven met collega’s, klanten en leveranciers. De devices beschikken over een HD webcam, stereospeakers en een ingebouwde Cortana-enabled microfoon. Een mic/headphone-ingang of Bluetooth biedt gebruikers de mogelijkheid om hun koptelefoon in te pluggen.

Veiligheid

Omdat dataveiligheid vandaag de dag een belangrijke zorg is voor veel organisaties en onderwijsinstellingen, bevatten de C40-J en C50-J firmware-based Trusted Platform Module (fTPM) 2.0. Op deze manier wordt informatie versleuteld op het device en wordt het risico op datacorruptie verkleind. In combinatie met de mogelijkheden voor gebruikers- en beheerderswachtwoorden die het risico op ongeautoriseerde toegang wegnemen en inloggen via een optionele vingerafdrukscanner (SecurePad) is het device de eerste verdedigingslinie tegen cybercriminelen. Een Kensington lock slot zorgt ervoor dat gebruikers hun laptop altijd aantreffen op de plek waar ze hem hebben achtergelaten.

De Satellite Pro C40-J en C50-J zijn beschikbaar vanaf november 2021.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility