Wouter Hoeffnagel - 17 november 2021

Nova College kiest SentinelOne voor beveiliging endpoints

Nova College kiest SentinelOne voor beveiliging endpoints image

Het Nova College kiest SentinelOne om de beveiliging van zijn endpoints te verhogen. Het Nova College is een grote MBO-instelling in de regio Haarlem, Hoofddorp en Beverwijk met tevens een aantal specifieke opleidingen, zoals CIOS in Haarlem, Maritime in IJmuiden en Vavo (het volwassenenonderwijs) in Haarlem en Amstelveen.

De MBO-instelling biedt zijn 1.500 werknemers veel vrijheid, ook op het gebied van devices. Dat vereist echter ook gepaste maatregelen op het gebied van beveiliging. Rob van Bruggen, Manager Informatievoorziening bij het Nova College: “We hadden een endpoint security-oplossing die was gebaseerd op standaard signatures. Dat wilden we niet meer, want een dergelijke beveiliging betekent dat je altijd achter de feiten aanloopt. We waren dus op zoek naar een manier om de endpoints beter te beveiligen.”

Gedrag analyseren

De onderwijsinstelling zocht een beveiligingsoplossing die kijkt naar gedrag in plaats van naar standaard lijsten en signatures. Een ander belangrijk criterium was dat de beveiligingscheck zo dicht mogelijk bij de endpoint plaatsvindt. Van Bruggen: “Tijdens de coronapandemie werkten veel collega's thuis. Zij waren dus niet verbonden met het netwerk. Ik wil dat een device zelfstandig opereert en risico’s detecteert. Er moeten geen mensen aan te pas komen om bepaalde threats tegen te houden.”

Het Nova College koos uiteindelijk voor SentinelOne omdat de oplossing voldeed aan alle criteria. Van Bruggen: “Naast inzicht in alle threats, kunnen we met SentinelOne ook in de gaten houden welke software op de devices staat. Zien we dat mensen verkeerde programma’s willen installeren, dan kunnen we nu ingrijpen en alternatieven aanbieden.”

Threats automatisch tegenhouden

SentinelOne ontzorgt het Nova College doordat threats automatisch worden tegengehouden. Het IT-team hoeft zich hier niet meer actief mee bezig te houden, waardoor ze meer tijd hebben voor andere, proactieve werkzaamheden.

“De keuze voor SentinelOne als onze beveiligingsoplossing was eigenlijk redelijk eenvoudig: wij wilden graag software hebben die de intelligentie had om een werkstation of een laptop te scannen en zelfstandig te bepalen of programma’s goedaardig of kwaadaardig zijn. Hierdoor hebben mensen de vrijheid om zelf programma’s te installeren, maar krijgen ze wel de beveiliging die nodig is”, aldus Van Bruggen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!