Toshiba gaat zich zich opsplitsen in drie bedrijven

16-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Toshiba gaat zich zich opsplitsen in drie bedrijven

Toshiba heeft een plan aangekondigd om zich op te splitsen in drie zelfstandige bedrijven om meer waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. Dit plan is het resultaat van bijna vijf maanden werk door de Strategic Review Committee (de "SRC") van de raad van bestuur van Toshiba.

Voor Toshiba, haar aandeelhouders, werknemers en klanten, vertegenwoordigt het scheidingsplan ook een belangrijk keerpunt in zijn evolutie - een nieuw initiatief dat inspeelt op de recente acties van de regering en verder kijkt dan de grenzen van de Japanse zakelijke praktijken uit het verleden.

Het plan maakt gebruik van een fiscaal gekwalificeerde spin-off-structuur die is toegestaan onder recente wetgeving en is een primeur voor een groot Japans bedrijf van een dergelijke omvang en belang. Deze benadering weerspiegelt Toshiba's vastberadenheid om een koers te volgen die de langetermijnwaarde voor aandeelhouders zal vergroten en bevordert de bedoeling van de recente wetgeving om de Japanse economie verder open te stellen en nieuw leven in te blazen, aldus Toshiba.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware