ESET ondersteunt SAFER voor sterkere cybersecurity in het onderwijs

16-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ESET ondersteunt SAFER voor sterkere cybersecurity in het onderwijs

ESET steunt Senior Malware Researcher Marc-Étienne Léveillé als een van de oprichters van de Security Assistance For Education & Research (SAFER) Trust Group, een nieuwe organisatie van onafhankelijke beveiligingsexperts die zich hebben verenigd om het onderzoek en de onderwijssector (R&E) tegen wereldwijde bedreigingen. ESET, als enige organisatie uit de private sector, sluit zich aan bij een aantal publieke organisaties ter ondersteuning van de stichtende leden, die hun expertise zullen bijdragen om veiliger onderwijs en onderzoek te beschermen en verder te ondersteunen.

SAFER is een nieuwe organisatie die zich richt op het bestrijden van cyberdreigingen voor de academische wereld, het onderzoek en de onderwijssector wereldwijd. Het is opgericht door beveiligingsexperts die worden ondersteund door hun respectievelijke organisaties, waaronder ESET, en heeft tot doel een werkelijk wereldwijde incidentresponscapaciteit te bieden aan onderzoeks- en onderwijsorganisaties die worden aangevallen.

Als een ledengestuurde organisatie accepteert SAFER geen sollicitaties, maar nomineert het kandidaten die actief werken aan het veiligstellen van de R&E-sector. Elk lid heeft een zinvolle bijdrage geleverd aan de veiligheid van de R&E-sector en is zo erkend en vertrouwd geworden. Marc-Étienne Léveillé, ondersteund door het malware-onderzoeksteam van ESET, werkte samen met de R&E-sector tijdens zijn uitgebreide onderzoek naar Windigo en Kobalos. Kobalos is een Linux-achterdeur die zich richt op supercomputers, vooral die welke worden gebruikt in de academische wereld en wetenschappelijke instellingen. Het onderzoek dat ESET op Kobalos heeft uitgevoerd, is gedaan in samenwerking met CERN , een andere organisatie die SAFER ondersteunt. Andere organisaties die het werk van de SAFER-groep ondersteunen zijn onder meer LBNL , DFN-CERT , ESnet , STFC en WLCG .

ESET is al vele jaren een voorstander van onderwijs, de academische wereld en onderzoek. Dit wordt weerspiegeld in de oprichting van de ESET Foundation, die tot doel heeft onderwijs, onderzoek en de vooruitgang van de wetenschap te bevorderen ten behoeve van de samenleving. Naast haar andere activiteiten beloont de ESET Foundation de prestaties van in Slowakije gevestigde wetenschappers in haar jaarlijkse ESET Science Award . Investeren in het onderwijs en de ontwikkeling van de gemeenschap, met name kinderen, is ook een hoofdprioriteit van de ESET Foundation. De samenwerking met de Slowaakse Technische Universiteit in Bratislava, waar op technologie gerichte medewerkers van ESET interacademische onderwerpen doceren en onderzoek doen, is een duidelijk voorbeeld van ESET's ondersteuning van de academische wereld. ESET publiceert ook zijn eigen cyberbeveiligingsonderzoek om het bewustzijn van bedreigingen op WeLiveSecurity te vergroten.

ESET's steun aan SAFER als een nieuw initiatief om de R&E-sector te beschermen in een wereld van toenemende dreigingen van internationale criminele organisaties en natiestaten, is een passende bijdrage aan haar missie voor een veiliger internet.

Terug naar nieuws overzicht
Security