Splunk CEO Doug Merritt treedt af

16-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Splunk CEO Doug Merritt treedt af

Splunk, speler op het gebied van dataplatforms, heeft aangekondigd dat Graham Smith, voorzitter van de raad van bestuur van Splunk, met onmiddellijke ingang is benoemd tot interim Chief Executive Officer. Smith volgt Doug Merritt op, die terugtreedt na de afgelopen zes jaar als President en CEO te hebben gediend. Merritt blijft bij het bedrijf in een adviserende rol om een soepele overgang te verzekeren en nu de raad van bestuur op zoek gaat naar de volgende CEO van Splunk. De exit van Merritt komt in minder dan vijf maanden nadat Silver Lake 1 miljard dollar heeft geïnvesteerd in Splunk.

"Splunk is aanzienlijk geëvolueerd sinds ik bijna acht jaar geleden bij het team kwam, en groeide van 302 miljoen dollar aan omzet in fiscaal 2014 tot bijna 3 miljard dollar aan ARR in het derde kwartaal van fiscaal 2022", aldus Merritt. "Vandaag de dag is Splunk de databasis voor tienduizenden klanten over de hele wereld, waardoor deze organisaties gegevens kunnen omzetten in daden, de beveiliging kunnen verbeteren, veerkracht kunnen stimuleren en innovatie kunnen ontsluiten."

Smith is sinds 2011 lid van de raad van bestuur van Splunk en sinds 2019 voorzitter. Hij heeft ook een aantal leidinggevende functies bekleed bij Salesforce, waaronder die van Chief Financial Officer van december 2007 tot juli 2014. Als interim-CEO zal Smith zich richten op investeringen en prioriteiten voor het komende fiscale jaar van het bedrijf om het succes van de klant- en cloudtransformatie te verzekeren. Smith behoudt zijn verantwoordelijkheden als voorzitter terwijl de raad van bestuur zijn zoektocht uitvoert.

Voorlopige resultaten derde kwartaal 2022

Splunk heeft verder voorlopige resultaten bekendgemaakt voor het derde kwartaal eindigend op 31 oktober 2021. Op basis van voorlopige niet-gecontroleerde financiële informatie verwacht het bedrijf het volgende te kunnen rapporteren voor het fiscale derde kwartaal eindigend op 31 oktober 2021, die allemaal binnen of boven eerder verstrekte richtlijnen vallen :

Cloud ARR zal ongeveer 1,105 miljard dollar bedragen, wat een groei van 75% op jaarbasis vertegenwoordigt.

De totale ARR zal ongeveer 2,825 miljard dollar bedragen, wat neerkomt op een groei van 37% op jaarbasis.

De totale inkomsten zullen ongeveer 660 miljoen dollar bedragen, wat neerkomt op 19% groei op jaarbasis.

De niet-GAAP operationele marge zal ongeveer 14% negatief zijn.

Terug naar nieuws overzicht
Software