Overname security awareness-specialist SecurityAdvisor door KnowBe4 afgerond

18-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Overname security awareness-specialist SecurityAdvisor door KnowBe4 afgerond

De overname van SecurityAdvisor door KnowBe4, aanbieder van een platform voor security awareness en gesimuleerde phishing, is succesvol afgerond. SecurityAdvisor is een leverancier van security awareness-trainingen.

SecurityAdvisor beschikt over meer dan 50 integraties met populaire cybersecurity-producten, waaronder Crowdstrike, Zscaler, Okta, Netskope en vele andere. Deze analyseren in realtime gebruikersgedrag dat een potentieel beveiligingsrisico vormt, en pusht micro-leermodules om de gebruiker te onderwijzen en direct te informeren over hun risicovolle gedrag. KnowBe4 omschrijft de combinatie van KnowBe4's platform voor security awareness-training en gesimuleerde phishing-tests met realtime gedragsanalyse en micro-learning als een nieuwe cybersecurity-categorie genaamd 'Human Detection and Response (HDR)'.

"HDR is een belangrijke stap voorwaarts om medewerkers in staat te stellen zich te verdedigen tegen het aanhoudende probleem van social engineering-aanvallen", zegt Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “We zijn nu in staat om de training en het testen van gebruikers te correleren met hun daadwerkelijke gedrag. Hiermee kunnen we het Security Operations Center (SOC) een veel rijker beeld geven van de menselijke firewall van een bedrijf. Deze gegevens over het gebruikersgedrag kunnen ook worden teruggekoppeld naar de SOC. Hiermee kunnen hiaten in de technology-stack worden gedicht en de doeltreffendheid van de al geïmplementeerde oplossingen worden verbeterd. HDR gaat de SOC een nieuw scala aan mogelijkheden bieden die binnen de Human Defense Layer van hun cyberarchitectuur zit.”

Human Defense Layer

De Human Defense Layer vertegenwoordigt een reeks technologieën, processen en beleidsregels die zowel gericht zijn op het beschermen van gebruikers tegen aanvallen, als op het toerusten en opleiden van gebruikers om zichzelf en hun bedrijf te verdedigen tegen de vele soorten social engineering-aanvallen. Hieronder vallen onder andere phishing, business e-mail compromise, diefstal van inloggegevens en zelfs deepfakes.

Revolutie voor SOC’s

Met de afronding van de SecurityAdvisor-acquisitie, wat de eerste acquisitie is sinds KnowBe4 in april 2021 naar de NASDAQ ging, wil KnowBe4 de manier waarop SOC's het gedrag van eindgebruikers monitoren vernieuwen. De komende maanden worden besteed aan de integratie van het product in het kernplatform van KnowBe4, het inbouwen van automatiseringsmogelijkheden en het uitbreiden van het ecosysteem.

"Te lang is de menselijke laag van cyberbeveiliging verwaarloosd, waardoor gebruikers kwetsbaar zijn geworden en een relatief eenvoudig doelwit vormen voor cybercriminelen. Ze blijven gebruikers misleiden, wat inmiddels heeft geleid tot de plaag van ransomware die we vandaag zien", vervolgt Sjouwerman. "Het is tijd dat de industrie erkent dat de menselijke verdedigingslinie een kernpijler moet worden van de cybersecurity-architectuur naast endpoints, het netwerk, de cloud en de digitale identiteit."

Terug naar nieuws overzicht
Security