Wordt een alleen internet abonnement de trend?

18-11-2021 | door: Blog
Deel dit artikel:

Wordt een alleen internet abonnement de trend?

Tegenwoordig zijn er steeds meer providers die zich concentreren op de verkoop van abonnementen met voordelige databundels. Bellen en sms’en lijken bijzaak te worden. Deze verschuiving laat zien dat de functie van bellen en sms’en voor een groot deel wordt overgenomen door FaceTime en WhatsApp.

Ook andere sociale mediakanalen zoals Facebook, Instagram en Snapchat spelen daarbij een belangrijke rol. Korte filmpjes (denk aan TikTok, Insta-stories) met geluid worden steeds vaker gebruikt om te communiceren en zijn voor de jongere generatie misschien wel belangrijker dan een lang telefoongesprek. Denk bijvoorbeeld ook aan de spraakmemo’s die gestuurd worden in plaats van een gewoon telefoongesprek.

Communicatie in woord en beeld

We gebruiken steeds vaker afbeeldingen en filmpjes om een boodschap over te brengen. We hebben namelijk gemerkt dat deze manier van communiceren beter blijft hangen en meer impact heeft dan een gesproken tekst. Het is ook een goede manier om een hele groep tegelijk exact dezelfde boodschap te sturen. Je kunt je bericht dan bijvoorbeeld filmen en versturen als een video. Steeds vaker worden filmpjes gedeeld op sociale media. Soms is dat openbaar, maar het kan ook zijn dat het filmpje is bestemd voor een kleine groep mensen.

TV kijken via internet

De laatste tijd lijken meer mensen TV te kijken via het internet. Via de internetverbinding kijken mensen op hun smartphone, tablet en TV. Op een smart-tv kun je door middel van apps, zoals bijvoorbeeld Ziggo Go, via de browser televisie kijken. Ook kun je (als je provider het aanbiedt) gebruik maken van interactieve TV. Dan kun je gemiste programma’s terugkijken. Het is daarom niet gek dat sommige providers naast hun standaard pakketten ook internet only pakketten aanbieden. Als je alleen gebruik maakt van diensten als Netflix en andere apps op je smart-tv dan is een internet only voordelig om te kiezen. Zeker nu providers steeds sneller internet aanbieden.

Goedkoop bellen

Om ervoor te zorgen dat gebruikers niet helemaal overgaan op het gebruik van internet zijn er ook internetbundels waar de provider een extra voordelig telefoonabonnement aan toevoegt. Zo heb je snel internet thuis waar een bijna gratis telefoonabonnement bij zit. Wil je graag goedkoop bellen, dan kun je hier je voordeel mee doen. Hoewel het gebruik van alleen data steeds populairder wordt, zijn we nog niet zover dat we helemaal zonder een telefoonabonnement kunnen.

Door: VodafoneZiggo

Terug naar nieuws overzicht