NetApp blijft Ducati ondersteunen

19-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NetApp blijft Ducati ondersteunen

NetApp, actief softwarebedrijf gericht op de cloud, kondigt de verlenging van zijn samenwerking met het Ducati Corse motorraceteam aan na de voltooiing van de MotoGP Wereldkampioenschapsrace 2021 in Valencia, Spanje. De komende twee jaar zal NetApp de prestaties van Ducati blijven verbeteren tijdens het MotoGP Wereldkampioenschap, 's werelds meest prestigieuze motorrace-competitie.

De samenwerking tussen Ducati (onderdeel van de Volkswagen Group), via de Ducati Corse-divisie, en NetApp begon in 2018 in een poging om het gebruik van data te maximaliseren met als doel om de prestaties binnen de racewereld te verbeteren.

NetApp en Ducati breiden hun samenwerking uit om de digitale transformatie te versnellen met:

Het optimaliseren van 3D product design in complexe ontwikkelprojecten door een nieuwe virtuele desktopomgeving te implementeren, waardoor ingenieurs over de hele wereld efficiënt samenwerken. Als onderdeel van deze verbetering kunnen engineers en developers alle projectgegevens veilig gebruiken en archiveren met behulp van de uitgebreide functionaliteiten van NetApp StorageGRID-objectstorage.

Het automatiseren van de dataworkflow van het raceteam zowel voor, tijdens en na de race.

Het ondersteunen van engineers bij het succes van hun team, zowel op afstand als ter plaatse, door de potentie van data maximaliseren met als doel de overwinning te behalen.

Het ondersteunen van de algemene ontwikkeling van de informatietechnologiestrategie door middel van samenwerking tussen Ducati en de Professional Services-teams van NetApp.

"We zijn blij dat we de samenwerking kunnen voortzetten met NetApp, waar we afgelopen vier jaar goed mee hebben samengewerkt", zegt Luigi Dall'Igna, General Manager bij Ducati Corse. "We kijken ernaar uit om te blijven samenwerken om zo onze prestaties te optimaliseren met de onbegrensde mogelijkheden die data kan toevoegen in de motorracewereld."

"Om een winnend team te leiden, moet je nieuwe manieren zoeken om te slagen en een voorsprong te vinden om de concurrentie te verslaan", zegt Cesar Cernuda, President bij NetApp. “Onze samenwerking en ons momentum met Ducati Corse beleven de mooiste tijden en het team behaalde dit jaar drie van de top vijf plaatsingen in de wereldranglijst. We zijn er trots op om Ducatie te ondersteunen in de transformatie naar een winnend en datagedreven bedrijf.”

Terug naar nieuws overzicht