Buenos Aires uitgeroepen tot Smart City van 2021

20-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Buenos Aires uitgeroepen tot Smart City van 2021

De stad Buenos Aires (Argentinië) heeft de City Award 2021 in ontvangst genomen op het Smart City Expo World Congress. De erkenning voor de Argentijnse hoofdstad werd bekendgemaakt tijdens de World Smart City Awards-ceremonie 2021 die vanmiddag in Barcelona werd gehouden. Acht andere prijzen werden uitgereikt aan de meest opvallende initiatieven en projecten in de stedelijke innovatie- en transformatie-industrie.

De stad Buenos Aires werd bekroond voor haar gemeentelijke beheersplan voor vast afval. Sinds 2012 implementeert de Argentijnse hoofdstad een geïntegreerd gemeentelijk beheersplan voor vast afval dat afvalvermindering bevordert, afvalscheiding aanmoedigt en consequent de verwijdering van afval op lokale stortplaatsen vermindert. Het hoofddoel van het plan is om voor elke afvalstroom circulaire economiemodellen te ontwikkelen.

Benedetta Tagliabue en Carlos Moreno ontvingen ex aequo de Leadership Award voor hun significante bijdragen aan het bevorderen van slimme stedenprojecten wereldwijd gedurende de laatste 10 jaar. Volgens de jury kreeg de Italiaanse architect Benedetta Tagliabue de prijs voor "het brengen van schoonheid en leefbaarheid in steden door het herontwerpen van openbare ruimtes en stedelijke gebouwen" . De wetenschapper en burgemeester van Parijs' speciale gezant voor Smart Cities, Carlos Moreno, werd erkend voor "zijn stadsvisie en ook voor het brengen van nieuwe perspectieven voor stedelijke uitdagingen".

Innovatieve projecten en initiatieven
De overige onderscheidingen – Enabling technologies, Governance and economy, Living en inclusie, Energy and environment, Safety and security, Mobility and Innovation recovery award – zijn toegekend aan de Digital Urban European Twins door het Agentschap Digitaal Vlaanderen (België) , de G20 Global Smart Cities Alliance on Technology Governance op het World Economic Forum, de innovatieve implementatie van online governance in Chengdu (China), Living Lab Scheveningen in Den Haag (Nederland), Cisco's implementatie van een veilige infrastructuur voor de Albuquerque Bernalillo County Water Utility Authority (VS), de Smart Mobility Analytics ontwikkeld door respectievelijk de haven van Barcelona (Spanje), Wuhan City (China) van Big Data Intelligence om herstel na de pandemie te bevorderen.

Terug naar nieuws overzicht