Schneider Electric en Chilldyne ontwikkelen duurzame vloeistofkoeling voor datacenters

22-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Schneider Electric en Chilldyne ontwikkelen duurzame vloeistofkoeling voor datacenters

Schneider Electric, gespecialiseerd in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering is een samenwerking aangegaan met Chilldyne, actief op het gebied van vloeistofkoelingsoplossingen voor datacenters. Met deze samenwerkingsovereenkomst biedt Schneider Electric de Chilldyne Negative Pressure Liquid Cooling-oplossing als aanvulling op de gehele portfolio van Uniflair-koeloplossingen. Deze oplossing verbetert de duurzaamheid en efficiëntie van datacenters.

Chilldyne beschikt over patenten op de technologie voor vloeistofkoeling met negatieve druk. Deze technologie maakt lekvrije koeling van chips en GPU's met de hoogste temperatuur op de markt mogelijk. De negatieve drukbenadering verkleint het risico, verlaagt de totale kosten van koeling en verbetert de uptime van de server. Door deze samenwerking biedt Schneider Electric nu wereldwijde distributie met service en support.

Energie-efficiënter koelen

Schneider Electric is eerder dit jaar door media- en onderzoeksorganisatie Corporate Knights uitgeroepen tot het meest duurzame bedrijf ter wereld. Schneider Electric’s Director of Cooling Innovation & Strategy, Maurizio Frizziero: "Als 's werelds meest duurzame bedrijf is het onze missie om duurzame innovatie te vinden die tegemoet komt aan de nieuwe eisen van de digitale wereld. Voor het koelen van high-computing workloads is vloeistofkoelingstechnologie een energie-efficiënter middel dan traditionele methoden. De samenwerking met Chilldyne stelt onze klanten in staat om de nieuwe generatie vloeistofkoeling te implementeren, terwijl hun datacenters energiezuiniger en minder kwetsbaar voor downtime worden.”

Chilldyne CEO, Steve Harrington: "Ons doel is om het energieverbruik van datacenters te verminderen met zorgenvrije, maximale uptime-koeling. Schneider Electric deelt ons doel van een duurzamere toekomst. Deze samenwerking vergroot het bereik van Chilldyne om nog meer klanten te helpen lekvrije vloeistofkoeling te implementeren die is ontworpen voor efficiëntere en betrouwbaardere datacenters.”

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters