True is officieel partner van Dutch Umbraco User Group

22-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

True is officieel partner van Dutch Umbraco User Group

True is sinds deze maand officieel partner en sponsor van de Dutch Umbraco User Group (DUUG). De managed hosting provider is hiermee een 'Goede Vriend van DUUG'. True gaat met DUUG onder meer inzichten en kennis delen. En helpen de naamsbekendheid van Umbraco verder te vergroten.

Umbraco is een open-source, headless Content Management Systeem. Het systeem is vanaf het begin als CMS ontwikkeld in .NET, waarmee het zich onderscheid van alternatieve CMS'en. Umbraco kent een grote community van ontwikkelaars die aan het CMS bijdragen.

Complexe websites en apps

Het CMS is voornamelijk gericht op complexere websites en apps. Naast pagina's en artikelen kan met Umbraco ook andere content worden beheerd, zoals klantcases en vacatures. Umbraco beschikt over koppelingen met onder meer Salesforce, Microsoft Dynamics CRM en Sharepoint.

De DUUG zet zich al ruim 10 jaar in om Umbraco sterker op de kaart te zetten in Nederland. Onder meer via meetups en tijdens de jaarlijkse conferentie DUUG fest informeert en enthousiasmeert DUUG gebruikers. Hierbij is ook aandacht voor zaken als DevOps, AI en soft-skills.

Open source

“True gelooft in de kracht van open source en communities. Zowel wij als onze klanten maken gebruik van de kracht hiervan. We willen graag actiever betrokken zijn bij de communities waar we veel mee samenwerken en we willen een sterkere kennispartner worden. Vanuit onze positie kunnen we ook een bijdrage leveren waarmee de community hopelijk nog harder groeit”, zegt Daniel de Groot, Chief Commercial Officer van True.

Guido Bruijn, Campagne Marketeer bij True, vult aan: “DUUG is een mooi voorbeeld van een user community van technologieën waar wij en onze klanten mee werken. De usergroup heeft al een aantal heel mooie namen aan zich weten te binden, zoals iO, theFactor.e en DotControl!”

Waar True het meeste naar uitkijkt in het partnership? “De samenwerking met gepassioneerde en enthousiaste mensen! En nog meer mensen kennis laten maken met en enthousiasmeren over Umbraco”, zegt Daniel. Guido: “Ik kijk ook heel erg uit naar het samen organiseren van meet-ups en om van het jaarlijkse DUUG fest een succes te maken. In de komende editie kun je ons vanzelfsprekend als spreker verwachten!”

Met betrekking tot het onderwerp van de eerste meet-up van DUUG en True zegt Guido: “Ik zou een kennissessie voor digital agencies heel tof vinden! Met een deel theorie over de toegevoegde waarde van Umbraco CMS voor bureaus, en een deel rondetafeldiscussie over hoe je Umbraco onderdeel maakt van je businessmodel vanuit het perspectief van CTO of Lead Developer.”

Terug naar nieuws overzicht