Enexis kiest Appronto en Omnext voor analyseren low-code apps

23-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Enexis kiest Appronto en Omnext voor analyseren low-code apps

Netbeheerder Enexis kiest na een evaluatie opnieuw voor de combinatie Appronto en Omnext voor het analyseren van applicaties ontwikkeld op het low-code platform van Mendix. De keuze van Enexis valt hier bij op het Omnext Stay Fit & Secure programma. Binnen dit programma worden de slimme analysetools die door Omnext en Appronto zijn ontwikkeld, gebruikt om te scannen of de Enexis-software goed is gebouwd.

Momenteel worden er meer dan negentig low-code applicaties gebruikt bij Enexis en dit aantal zal de komende jaren alleen maar groeien. Het is niet alleen cruciaal om snel en efficiënt applicaties te kunnen ontwikkelen en verbeteren. Dat dit op een betrouwbare manier gebeurt, is minstens zo belangrijk. De analysetools van Omnext en Appronto scannen de applicaties en kunnen via een dashboard laten zien waar een oplossing niet voldoet aan de geldende ‘best practices’. Het management kan aan de hand van de scores zien wat de kwaliteit van de gebouwde apps is, terwijl een developer tot op detail kan inzoomen waar hij een aanpassing moet maken om de score te verbeteren.

Open Source Checker

De Open Source Checker is één van de onderscheidende factoren van Omnext en Appronto. Het is een belangrijke reden waarom Enexis voor deze combinatie kiest. Dikwijls worden aan apps stukken open source software toegevoegd. Denk hierbij aan functies zoals een slimme documentgenerator of een koppeling met Google Maps. De Open Source Checker zorgt er onder andere voor dat wordt bekeken of de gebruikte open source-componenten up-to-date zijn en dat er geen juridische consequenties hangen aan het gebruik van de onderdelen.

“We zijn blij dat Enexis inziet dat het waarborgen van de kwaliteit en het verkleinen van de veiligheidsrisico’s belangrijke onderdelen zijn van het ontwikkelen van low-code applicaties. Mendix-ontwikkelaars zijn echte vakmensen en met onze analysetools willen we ze een extra stuk gereedschap geven om nog betere apps te ontwikkelen, zonder dat dit ten koste gaat van de snelheid en efficiëntie van bouwen met een low-code platform”, zegt Bryan de Vries, CCO bij Omnext.

“Zoals een slager niet zijn eigen vlees kan keuren, is het erg belangrijk dat er een externe partij onze applicaties valideert. Wij zijn erg blij dat we voor Enexis samen kunnen werken met Omnext, een expert partij die ons niet alleen helpt bij de controle van low-code, maar ook bij Custom Java en open source. Voor ons betekent deze vernieuwde contractperiode bij Enexis een mooie kans om verder te bouwen aan een betrouwbaar, innovatief en efficiënt applicatielandschap dat bijdraagt aan de businessdoelen voor één van de grootste netbeheerders van Nederland”, zegt Bas van der Horst, Managing Director van Appronto.

Terug naar nieuws overzicht
Software