Samsung kiest Texas als thuisbasis voor nieuwe chipfabriek

23-11-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Samsung kiest Texas als thuisbasis voor nieuwe chipfabriek

Samsung Electronics gaat een nieuwe chipfabriek bouwen in de Amerikaanse staat Texas. De bouw wordt naar verwachting later vandaag officieel aangekondigd. Het bedrijf speelt hiermee in op het wereldwijde chiptekort en de behoefte van de Amerikanen om op Amerikaanse bodem chips te produceren.

Dit melden verschillende media. De fabriek wordt naar verwachting uitgerust met de nieuwste chipmachines van het Nederlandse ASML. De productielocatie wordt gevestigd in Taylor. Deze stad ligt op zo'n vijftigkilometer afstand van Austin, waar een bestaande chipfabriek van Samsung is gevestigd. Deze fabriek in Austin biedt werkgelegenheid aan zo'n 3.000 werknemers. Samsung investeerde al zo'n 17 miljard dollar in de locatie. Het bedrijf wil de komende tien jaar nog eens 17 miljard investeren en 1.800 nieuwe banen creëren in de Texaanse stad.

De keuze voor Texas volgt op een eerdere ontmoeting tussen Amerikaanse ambtenaren en Lee Jae-yong, de topman van Samsung. Hierbij is ook eventuele steun besproken voor de bouw van een Amerikaanse fabriek.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware