Wouter Hoeffnagel - 23 november 2021

Samsung bouwt nieuwe chipfabriek in Texas

Samsung bouwt nieuwe chipfabriek in Texas image

Samsung Electronics gaat een nieuwe chipfabriek bouwen in de Amerikaanse staat Texas. De bouw wordt naar verwachting later vandaag officieel aangekondigd. Het bedrijf speelt hiermee in op het wereldwijde chiptekort en de behoefte van de Amerikanen om op Amerikaanse bodem chips te produceren.

Dit melden verschillende media. De fabriek wordt naar verwachting uitgerust met de nieuwste chipmachines van het Nederlandse ASML. De productielocatie wordt gevestigd in Taylor. Deze stad ligt op zo'n vijftigkilometer afstand van Austin, waar een bestaande chipfabriek van Samsung is gevestigd. Deze fabriek in Austin biedt werkgelegenheid aan zo'n 3.000 werknemers. Samsung investeerde al zo'n 17 miljard dollar in de locatie. Het bedrijf wil de komende tien jaar nog eens 17 miljard investeren en 1.800 nieuwe banen creëren in de Texaanse stad.

De keuze voor Texas volgt op een eerdere ontmoeting tussen Amerikaanse ambtenaren en Lee Jae-yong, de topman van Samsung. Hierbij is ook eventuele steun besproken voor de bouw van een Amerikaanse fabriek.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!