HP sluit boekjaar af met meer omzet en winst

Enrique Lores, HP President en CEO

24-11-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HP sluit boekjaar af met meer omzet en winst

HP heeft in zijn gebroken boekjaar 2021 een omzet gehaald van 63,5 miljard dollar. Dat is een stijging van 12,1% (10,2% in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg 129 procent naar 6,5 miljard dollar. De cijfers zijn beter dan analisten hadden verwacht.

De netto-omzet in het vierde kwartaal bedroeg 16,7 miljard dollar, een stijging van 9,3% (6,9% in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg 364 procent naar 3,1 miljard dollar.

"Onze resultaten weerspiegelen een op groei gericht bedrijf dat op de voorgrond staat en op de goede weg is. We hebben een zeer sterk kwartaal neergezet om een uitzonderlijk jaar van dubbelcijferige omzet, bedrijfswinst en WPA-groei af te sluiten, terwijl we recordniveaus aan kapitaal teruggaven aan aandeelhouders”, aldus Enrique Lores (foto), HP President en CEO. "HP vormt de kern van hybride met een innovatief portfolio van hardware, software en abonnementen die het bedrijf goed positioneren voor aanhoudende groei in het fiscale jaar 2022 en daarna."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware