Wie is supergoed met datacenter diensten?

25-11-2021 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie is supergoed met datacenter diensten?

De vierde categorie van de Dutch IT-channel Awards 2021 is nieuw: Datacenter Services Innovator of the Year. Vijf partijen die uitblinken met innovatieve datacenterdiensten voor channel partners en/of klanten maken zich op voor de strijd.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Hewlett Packard Enterprise (HPE) dankt zijn nominatie aan het succes van HPE Greenlake, de oplossing die een cloudervaring geeft over alle edges, colocaties en datacenters heen. Aanleiding voor de introductie van Greenlake is dat het gemak, de snelle levering en de volledige automatisering van de public cloud volgens het Amerikaanse informatietechnologiebedrijf ook een keerzijde heeft. Voor veel organisaties is het immers essentieel dat apps en data veilig in het eigen datacenter of op een colocatie verblijven, en niet op een plek gedeeld met anderen. Met Greenlake profiteren klanten van alle cloudvoordelen, maar kunnen ze hun kritieke apps en data on-premises houden.

SLTN ontzorgt al twintig jaar de ICT van bedrijven en organisaties, en doet dat met passie, kwaliteit en innovatie. De nominatie in deze categorie houdt verband met een case bij de gemeente Amersfoort, die aanvankelijk beschikte over een storage- en compute-omgeving die de gemeente zelf operationeel beheerde. Toen deze complexe omgeving aan vernieuwing toe was, besloot Amersfoort de ICT voortaan onder te brengen bij een externe partij. De gemeente heeft inmiddels een platform op basis van HPE-technologie in het eigen datacenter, maar beheerd door SLTN als een managed service. Deze intensieve samenwerking moet in de toekomst overgaan in een volledige regiefunctie.

Vertiv levert wereldwijd kritieke digitale infrastructuren, en verbindt en beschermt ICT-netwerken met core-to-edge oplossingen die naar eigen zeggen 'ongeëvenaard' zijn. Vertiv heeft innovatieve oplossingen voor edge computing, waarmee organisaties snel kunnen reageren op veranderende wensen van klanten en partners, en grote hoeveelheden data tijdig kunnen verwerken. Omdat door edge computing de kern van computing verschuift naar de randen van een IT-netwerk, zijn ook daar in toenemende mate adequate voorzieningen nodig, zoals betrouwbare stroomvoorzieningen. Daarom kwam Vertiv met Vertiv™ Edge Lithium-Ion UPS-systemen, een noodstroomoplossing die de continuïteit van kritieke apparatuur in de edge-omgeving garandeert en energie- en kostenbesparend werkt.

Worldstream is een Infrastructure-as-a-Service (IaaS) provider die maatwerk maakt van serverconfiguraties en elke IT-infrastructuur geheel naar wens kan opzetten. Het bedrijf uit Naaldwijk lanceerde in 2021 voor de Nederlandse markt een software-defined datacenterproductportfolio met twaalf datacenteroplossingen 'as-a-service'. Daarmee speelt Worldstream in op het toenemende gebruik van cloud en hybride IT-infrastructuren door channel partners en hun klanten, en hun behoeften aan flexibiliteit en schaalbaarheid. Het productportfolio komt bovenop het al eerder gelanceerde Worldstream Elastic Network (WEN) en het Software Defined Network (SDN), die eveneens werden ontwikkeld door de eigen R&D-afdeling.

Lenovo is genomineerd vanwege initiatieven om de gevaren van e-waste zoveel mogelijk tegen te gaan. De eigen Asset Recovery Service (ARS), een steeds bekendere end-to-end oplossing van de Aziatische hardwareproducent, is erop gericht milieurisico's bij de verwijdering van technologische bedrijfsmiddelen te verminderen, en de gegevensbeveiliging daarbij te optimaliseren. Tegelijk wil Lenovo optimaal gebruikmaken van de restwaarde van verwijderde hardware. Met ARS heeft Lenovo alle juridische documentatie en certificaten in huis voor een correcte vernietiging van gegevens en een milieuvriendelijke verwerking van afgedankte hardware. ARS kan bovendien een deel van de kosten van technologische vernieuwing compenseren en de overgang van oud naar nieuw vereenvoudigen.

Stem nu op www.dutchitawards.nl

Terug naar nieuws overzicht
Datacenter