Redactie - 25 november 2021

Farm21 ontvangt investering van CZAV en CAV Agrotheek

Farm21 ontvangt investering van CZAV en CAV Agrotheek image

Kennis is data. Data wordt daarom steeds belangrijker in de agrarische bedrijfsvoering. Het stelt boeren in staat om hun bedrijf op een gerichte manier te ontwikkelen, wat op zijn beurt zorgt voor meer flexibiliteit en een beter kostenbeheer. CZAV en CAV Agrotheek bouwen hun toekomststrategie rond datagedreven besluitvorming voor hun leden en teeltadviseurs. Daarom investeren ze samen ruim 1,2 miljoen euro in de AgriTech-startup Farm21.

CZAV is de grootste landbouwcoöperatie van Zuid-Nederland, met meer dan 3100 actieve agrarische ondernemers in de akkerbouw, bloembollenteelt, veehouderij en fruitteelt. CAV Agrotheek is een vergelijkbare coöperatie in het noorden van Nederland. Samen werken zij nauw samen als distributeur en leverancier van agrochemicaliën, kunstmest, zaden, bulknetten en/of andere landbouwproducten in Nederland. Dit combineren ze met hoogwaardige service en ondersteuning van hun teeltadviseurs.

"Met deze investering kunnen we ons dataplatform verder ontwikkelen. Een platform waar alle gewasgerelateerde datastromen worden samengebracht met kennis en ervaring uit de praktijk, waarop adviezen kunnen worden gebaseerd. Het is belangrijk dat telers eigenaar blijven van hun data en dat het platform aansluit op bestaande management- en beslissingsondersteunende systemen", aldus Farm21.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!