VMware boekt meer inkomsten uit abonnementen en SaaS

Raghu Raghuram, CEO van VMware

25-11-2021 | door: Witold Kepinski

VMware boekt meer inkomsten uit abonnementen en SaaS

VMware, speler op het gebied van bedrijfssoftware, heeft de financiële resultaten voor het derde kwartaal van het fiscale jaar 2022 bekendgemaakt. De omzet voor het derde kwartaal bedroeg 3,19 miljard dollar, een stijging van 11% ten opzichte van het derde kwartaal van fiscaal 2021. GAAP-nettowinst voor het derde kwartaal was 398 miljoen dollar, of $ 0,94 per verwaterd aandeel, een daling van 8% per verwaterd aandeel vergeleken met 434 miljoen dollar, of $ 1,02 per verwaterd aandeel, voor het derde kwartaal van fiscaal 2021.

De combinatie van abonnements- en SaaS- en licentie-inkomsten bedroeg 1,53 miljard dollar, een stijging van 16% ten opzichte van het derde kwartaal van fiscaal 2021. De inkomsten uit abonnementen en SaaS voor het derde kwartaal bedroegen 820 miljoen dollar, een stijging van 21% op jaarbasis.

Abonnementen en SaaS ARR voor het derde kwartaal bedroegen 3,31 miljard dollar, een stijging van 25% op jaarbasis.

“We zijn blij met onze aanhoudend sterke prestatie in het derde kwartaal. Toen we dit kwartaal veel nieuwe aanbiedingen op VMworld onthulden, hebben we laten zien hoe we klanten helpen hun bedrijf vandaag de dag te transformeren en dat onze innovatiemotor floreert", zegt Raghu Raghuram (foto), CEO van VMware. “Onze missie is om de vertrouwde softwarebasis te zijn om de innovatie van onze klanten zonder compromissen te versnellen. We zijn toegewijd om organisaties te helpen het volledige potentieel van multi-cloud te ontsluiten.”

"We zetten een gezonde omzetgroei en winstgevendheid voort in het derde kwartaal, waarbij abonnementen en SaaS ARR met 25% op jaarbasis stegen tot 3,3 miljard dollar", zegt Zane Rowe, executive vice president en CFO, VMware. "Onze prestaties in het derde kwartaal weerspiegelen een sterke groei op jaarbasis in belangrijke productcategorieën, omdat we onze klanten overtuigende waarde bieden."

Terug naar nieuws overzicht
Software