Politie roept providers op tot actie tegen malafide klanten

25-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Politie roept providers op tot actie tegen malafide klanten

Het Team High Tech Crime van de Nationale Politie wijst internet en hosting providers op hostingpartijen die openlijk dienstverlening aanbieden aan criminelen. De politie publiceert een lijst met dergelijke partijen en roept providers op de overeenkomst met deze organisaties te herzien.

De brief is door de Dutch Cloud Community (DCC) met zijn leden gedeeld. Het gaat in totaal op 71 hosting resellers, die grotendeels Russisch lijken te zijn. In veel gevallen zijn de resellers zeer open over het soort dienst dat zij leveren. Zo bevat de lijst verschillende partijen die het woord 'abuse' of 'bulletproof' in hun handen hebben opgenomen.

Slechte naam

De politie waarschuwt dat deze partijen de Nederlandse hostingsector een slechte naam geven. En tot extra werk kan leiden. Indien zij misdrijven faciliteren via servers van een Nederlandse hoster, kan de politie deze in beslag nemen. Dit kost tijd en geld, waarschuwt de politie. Ook legitieme klanten kunnen hiervan last hebben.

"Is een van de personen of bedrijven op de lijst in uw klantenbestand te vinden? Herzie in dat geval de overeenkomst met deze klant. Wij vragen u om hulp bij het weren van dit soort tussenliggende partijen – de essentiële schakel voor cybercrime", schrijft het Team High Tech Crime in een brief.

seBrief_en_waarschuwingslijst_malafide-hosters-nationale-politie-2021.pdf

Terug naar nieuws overzicht
Security