Witold Kepinski - 25 november 2021

Copaco biedt security en compliance software van Secquard

Copaco biedt security en compliance software van Secquard image

Copaco, ICT-distributeur in de Benelux en Secquard, een softwareleverancier op het gebied van security en compliance, kondigen een samenwerking aan voor de distributie van het volledige Secquard-portfolio.

Deze uitbreiding van het portfolio van Copaco biedt IT-partners in de Benelux een oplossing waarmee in één oogopslag inzichtelijk is welke maatregelen wel en welke (nog) niet zijn genomen op het gebied van hardening (mogelijke veiligheidsrisico’s elimineren), patching (reparaties doorvoeren), antivirus en autorisaties. Deze basismaatregelen worden getoetst aan de hand van internationaal aanvaarde controles en standaarden als de CIS-benchmarks en de ISO 27002. Door het volledig geautomatiseerde karakter van Secquard kan meteen worden bijgestuurd als dit nodig blijkt. Daarnaast bieden trendoverzichten inzicht in de status van systemen over langere tijd. Bovendien is de software onbeperkt schaalbaar en daarmee geschikt voor de audit van enkele systemen tot netwerkomgevingen van tientallen, honderden of duizenden systemen.

Marcel Kiffen, CEO Secquard: “Wij geloven dat basismaatregelen organisaties direct helpen om weerbaar te worden. Deze maatregelen werpen namelijk de eerste barrières op tegen cyberaanvallen, beperken schade bij een incident en maken herstel makkelijker. Met Secquard hebben we een product ontwikkeld dat de werkelijke beveiligingsstatus van systemen vergelijkt met de gewenste situatie. Voor sectoren die te maken hebben met toenemende wet- en regelgeving is onze oplossing extra waardevol. Secquard benchmarkt basismaatregelen tegen industrie-standaarden als ISO, CIS, NEN, BIO, NIST en ENISA. Onze rapportages worden onder andere gebruikt door management, CISO’s, IT-beheerders, controllers en accountants.”

Copaco heeft IT-partners en MSP’s als resellers in haar portfolio. Dit zijn belangrijke doelgroepen en uit onderzoek blijkt dat vier op de vijf MKB’ers voor zijn cybersecurity grotendeels vertrouwt op zijn IT-partner. Secquard en Copaco zullen de partners samen ondersteunen in het ontwikkelen van een cybersecurityportfolio waarmee MKB’ers hun cyberweerbaarheid vergroten. Dat begint bij het op orde hebben van de basismaatregelen.”

Bart Keijzers, manager Datamanagement & Security bij Copaco: “Deze samenwerking met Secquard markeert onze ambities. “Wij zien een gefragmenteerde securitymarkt met veel aanbieders. We helpen IT-partners overzicht te creëren en zoeken voortdurend naar oplossingen die hen helpen het gesprek met eindklanten te openen over cybersecurity. Met de rapportages van Secquard kan de securityspiegel voorgehouden worden bij MKB’ers. Dat kan het vertrekpunt vormen voor de trusted IT-partners om daar dienstverlening omheen te bouwen. Er wordt soms veel geld uitgegeven aan allerlei dure oplossingen terwijl vergeten wordt te checken of alle digitale ramen en deuren wel gesloten zijn. We zijn blij dit nu in begrijpelijke taal bloot te kunnen leggen met Secquard.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!