HP belicht met partners nieuwe 3D printing innovaties

29-11-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HP belicht met partners nieuwe 3D printing innovaties

HP presenteerde op Formnext, 's werelds grootste evenement voor additive manufacturing, voor haar nieuwe klanten, uitgebreide partnerprogramma's en -ecosysteem, en innovatieve productietoepassingen die zijn ontwikkeld met HP's Multi Jet Fusion en Metal Jet 3D-printplatforms.

HP werkt samen met L'Oréal, eeb cosmeticabedrijf, om industriële additive manufacturing op te schalen en vernieuwende cosmeticaverpakkingen en -toepassingen te onderzoeken. Om te voldoen aan de groeiende vraag naar meer flexibele 3D-productie en massapersonalisatie in verschillende sectoren, breidt HP ook haar Digital Manufacturing Network (DMN) van leveranciers van onderdelen uit.

"3D-printing maakt nieuwe levels van personalisatie, bedrijfsveerkracht, duurzaamheid en marktvernieuwing mogelijk", zegt Didier Deltort, President of Personalization & 3D Printing, HP Inc. "HP is verheugd om opnieuw samen te werken met de additive manufacturing community op Formnext. Samen met onze partners en klanten zullen we blijven werken aan vernieuwingen op het gebied van massaproductie door verbeteringen aan te brengen aan ons Multi Jet Fusion platform, de commerciële lancering van HP Metal Jet, en investeringen in software, diensten en mogelijkheden voor partners."

L'Oréal en HP werken samen aan make-over cosmetica-industrie

HP werkt samen met L'Oréal om de flexibiliteit van productie te vergroten en om innovatieve nieuwe verpakkingen en verbeterde ervaringen van klanten te realiseren. L'Oréal schakelde met HP Multi Jet Fusion om snel te kunnen reageren op verschuivingen in haar productieprocessen en productielijnen. De bedrijven werkten samen om snel grote hoeveelheden aanpasbare 'pucks' te ontwerpen en op te schalen, zodat L'Oréal producten sneller kan transporteren, vullen en voorzien van etiketten. Dit resulteerde in een kostenbesparing van 33% en een tijdsbesparing van 66%. De mogelijkheid om de pucks aan te passen is ook waardevol gebleken tijdens de COVID-19 pandemie, waardoor L'Oréal flexibeler kon inspelen op veranderingen in het koopgedrag van de consument. L'Oréal is van plan HP's Digital Manufacturing Network te gebruiken om de pucks in haar wereldwijde supply chain op te schalen en haar duurzaamheidsdoelstellingen te halen door de onderdelen efficiënt te produceren waar en wanneer ze nodig zijn.

Op Formnext tonen L'Oréal en HP voorbeelden van de aangepaste pucks, evenals unieke texturen voor luxe cosmetica die alleen mogelijk zijn met HP's 3D-printoplossingen. De bedrijven onderzoeken het ontwerp en de productie van een reeks nieuwe toepassingen die gebruik maken van de geavanceerde mogelijkheden van HP's Multi Jet Fusion-platform. Het ontwerp van unieke texturen en innovatieve rasterverpakkingen is het resultaat van de vorig jaar aangekondigde samenwerking tussen L'Oréal, HP en de Commissie voor de Alternatieve en Atomische Energie, le Commissariat à l'énergie atomique et aux énergies altertatives, (CEA).

"Klantgerichte innovatie en duurzame producten staan centraal bij alles wat we doen", zegt Anne Debauge, Director of Digital Transformation, Packaging & Development, L'Oréal. "Wij delen de visie van HP om onze huidige grenzen te verleggen door gebruik te maken van nieuwe technologieën. 3D-printen geeft ons de ondernemersvrijheid om nieuwe klantervaringen te verzorgen. Dankzij deze samenwerking winnen we nu al aan wendbaarheid in onze fabrieken en willen we daarnaast nieuwe diensten ontwikkelen."

"Binnen grote industriële organisaties en nieuwe verticals zoals cosmetica, zien we een grotere wens van de klant om wendbaarder te zijn en in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar gepersonaliseerde producten", zegt Guayente Sanmartin, Global Head van HP's Multi Jet Fusion business. "Met meer dan 100 miljoen geproduceerde onderdelen, een aantal wat steeds groeit, zijn we trots op de impact van Multi Jet Fusion. Ons werk met L'Oréal is een duidelijk voorbeeld van de onbeperkte mogelijkheden van 3D-printen. Van het verhogen van de productieflexibiliteit tot het opnieuw uitvinden van traditionele producten, er is een enorme kans om markten te helpen transformeren."

Leveranciers van onderdelen profiteren van services, abonnementen, software en automatisering

HP breidt haar wereldwijde Digital Manufacturing Network uit met nieuwe gecertificeerde leveranciers van onderdelen, waardoor de hoogste kwaliteits- en betrouwbaarheidsnormen worden gewaarborgd nu de vraag naar Multi Jet Fusion-productie toeneemt. Het netwerk omvat nu zowel productiepartners als Multi Jet Fusion productieprofessionals die gebruik maken van HP 3D printing oplossingen om onderdelen op schaal te ontwerpen, produceren en leveren. Meer dan 30 nieuwe Multi Jet Fusion productieprofessionals leveren gekwalificeerde, lokale productieservices. Ga voor meer informatie over HP Digital Manufacturing Network partnerschapsmogelijkheden naar www.hp.com/go/DigitalManufacturingNetwork.

Om te helpen bij het beheer en de automatisering van complexe 3D-printworkflows en grootschalige additive manufacturing fleets, omarmen HP Digital Manufacturing Network-partners en leveranciers van onderdelen (zoals Forecast 3D, Jawstec, Weerg en ZiggZagg) HP's portfolio van additive manufacturing-aanbiedingen. Voorbeelden hiervan zijn 3D Factory Services, softwareoplossingen waaronder HP 3D API en HP 3D Center, en hardwareoplossingen zoals HP Automatic Unpacking Station. ZiggZagg is ook de nieuwste partner die gebruik maakt van HP's 3D-as-a-Service (3DaaS) business model om sneller te kunnen schalen door kapitaalflexibiliteit te realiseren en de bedrijfsflexibiliteit te verbeteren. Het model heeft zijn nut bewezen tijdens de volatiliteit van de COVID-19 pandemie en wordt steeds vaker toegepast door HP's klanten.

HP en haar klanten toonden meer definitieve onderdelen en innovatieve nieuwe toepassingen op Formnext:

BASF 3D Printing Solutions GmbH en Oechsler AG: de bedrijven hebben een volledig op maat gemaakte 3D-geprinte autostoel ontwikkeld met behulp van Multi Jet Fusion en het BASF ULTRASINT TPU01-poeder. Oechsler heeft een uniek elastomeer rasterontwerp ontwikkeld dat ideaal is voor autostoelen van luxe- en sportauto's en gemakkelijk aanpasbare mogelijkheden heeft.

Impress: de grootste technologiegedreven Europese orthodontische bedrijfsketen, maakt gebruik van de HP Jet Fusion 5210 oplossing om de productie van clear dental aligners op te schalen in zijn nieuwe productiefaciliteit in Spanje.
2021 Pumundus Challenge Finalisten: de volgende klanten hebben Multi Jet Fusion gebruikt om applicaties te ontwikkelen die erkend zijn in de Pumundus Challenge van dit jaar. De winnaars zullen op Formnext bekend worden gemaakt.

ATHOS: bereidt zich voor op het commercieel kunnen aanbieden van de perfecte gepersonaliseerde klimschoen, die ongekende comfort en betere prestaties biedt.

Glaze Prosthetics: de duurzaamheid, het lichte gewicht en de mogelijkheid om de Symbious active hand te personaliseren heeft de verwachtingen van mensen die gebruik maken van een hand/arm-prothese overtroffen.

Odisei Music: deze reissaxofoon is 's werelds kleinste en lichtste elektronische saxofoon en wordt gebruikt door meer dan 1200 muzikanten over de hele wereld.

Metalen productie vernieuwen met HP Metal Jet

HP toonde op Formnext ook het momentum rond haar Metal Jet platform laten zien, inclusief nieuwe onderdelen en de geboekte vooruitgang met partners als GKN en Volkswagen. Volkswagen integreert de door HP Metal Jet geproduceerde eindonderdelen voor de A-stijl van de T-Roc Cabriolet. Deze onderdelen hebben de crashtest-certificering doorstaan en wegen bijna 50 procent minder dan conventionele onderdelen. HP gaat door met het ontwikkelen van productietoepassingen bij partners en klanten en is op weg naar een bredere commerciële beschikbaarheid van Metal Jet in 2022.

"Onze vroege Metal Jet-partners en -klanten, zoals GKN, Parmatech, Volkswagen en Cobra Golf, demonstreren met succes onze voorsprong op het gebied van massaproductie van metalen", zegt Ramon Pastor, Global Head van HP's 3D-metaalactiviteiten. "We blijven onze technologie, materialen en capaciteiten verbeteren en liggen op schema voor de lancering in 2022. We kijken ernaar uit om toonaangevende efficiëntie, kostenbesparingen en ontwerpvrijheid te leveren om de industrie te helpen digitale productie te versnellen en op te schalen."

Terug naar nieuws overzicht

Tags

printing, 3D