Wouter Hoeffnagel - 30 november 2021

Conferentie Weerbare Organisaties maakt gemeenten digitaal weerbaarder

Conferentie Weerbare Organisaties maakt gemeenten digitaal weerbaarder image

Gemeenten krijgen steeds vaker te maken met aanvallen op de democratische rechtsstaat. Het ministerie van Binnenlandse Zaken investeerde de afgelopen periode in een tweetal omvangrijke projecten die gemeenten op dit vlak ondersteunen. Op 6 december worden de resultaten van deze projecten gepresenteerd. Ook wordt het platform Weerbare Overheid gelanceerd.

Tijdens de sessie worden onder meer de resultaten van twee projecten gepresenteerd: de pilot Integrale beveiligingsaanpak en de Impuls weerbaar bestuur. Ook wordt gekeken wat andere gemeenten hiervan kunnen leren. Hoe maak je een gemeente weerbaarder, terwijl je tegelijkertijd behulpzaam, toegankelijk en gastvrij blijft? En welke rol speelt samenwerking tussen gemeenten hierbij? Dit hoort op op 6 december van 13:00 tot 14:00 uur vanuit Kasteel Woerden.

Platform Weerbare Overheid

Daarnaast wordt het platform Weerbare Overheid op 6 december gelanceerd. Dit platform biedt toegang tot praktische informatie die gemeenten helpt bij het inrichten van een integraal beveiligingsbeleid En reikt hen kennis en ervaringen aan van andere gemeenten.

Petra Claessen, CEO BTG/TGG Services: "Gemeenten zijn net als iedere andere organisatie helaas regelmatig doelwit van cyberaanvallen. Het is dan ook belangrijk dat gemeenten in staat zijn zich tegen dergelijke aanvallen te weren. Samen optrekken en het delen van kennis en ervaringen kan hierbij van grote toegevoegde waarde zijn. Het platform Weerbare Overheid helpt hierbij door toegang te bieden tot praktische informatie die helpt bij het inrichten van een integraal beveiligingsbeleid. BTG beschikt over een expertgroep Cyber Security, die over veel specialisme op dit vlak beschikt. Wij gaan dan ook graag de samenwerking aan met het platform Weerbare Overheid om nog meer kennis en ervaringen te delen.”

Meer informatie over de sessie op 6 december is hier beschikbaar.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!