Quest Software overgenomen door Clearlake Capital Group

01-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Quest Software overgenomen door Clearlake Capital Group

Quest Software, leverancier van software voor cyberbeveiliging, data-intelligentie en IT-beheer, kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst met Clearlake heeft ondertekend Capital Group, LP (samen met bepaalde van haar gelieerde ondernemingen, "Clearlake") om het bedrijf over te nemen van Francisco Partners, naar verluidt voor 5,4 miljard dollar. Patrick Nichols, de huidige CEO van Quest, zal het bedrijf blijven leiden, ondersteund door het bestaande uitvoerend managementteam. Na afronding van de transactie wordt Clearlake de meerderheidsaandeelhouder in Quest. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

"We hebben Quest al lang bewonderd als een toonaangevend softwareplatform voor op identiteit gerichte cyberbeveiliging, data-intelligentie en IT-beheersoftware en de softwareoplossingen van het bedrijf die helpen bij het beveiligen van zakelijke IT-omgevingen", zegt Behdad Eghbali, medeoprichter en Managing Partner bij Clearlake. "We zijn verheugd om samen te werken met Patrick en Carolyn McCarthy, CFO van Quest, om Clearlake's OPS-raamwerk te gebruiken om het bedrijf te helpen zijn strategische groeiplannen te versterken, inclusief best practices om de acceptatie van cloud/SaaS te versnellen en zijn buy-and-build-strategie te ondersteunen."

"IT-teams over de hele wereld vertrouwen op Quest om hen te helpen bij het oplossen van kritieke uitdagingen die bedrijfsgroei mogelijk maken en om cruciale strategische initiatieven aan te pakken. Quest is uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van identiteitsgerichte cyberbeveiliging, data-intelligentie en IT-beheer en ik wil Francisco bedanken Partners voor het helpen van Quest om deze visie te realiseren", zegt Patrick Nichols, CEO van Quest. "Onze nieuwe samenwerking met Clearlake zal het momentum van Quest als leider en innovator versnellen, aangezien we ons investeringstempo in onze belangrijkste productroadmaps, cloud/SaaS-aanbiedingen en wereldwijde aanwezigheid. We zullen ons klantenbestand blijven uitbreiden naarmate computeromgevingen en gerelateerde uitdagingen op het gebied van beheer, modernisering en beveiliging complexer worden.”

Terug naar nieuws overzicht
Software