Quinyx krijgt investering van Battery Ventures

01-12-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Quinyx krijgt investering van Battery Ventures

Quinyx, speler op het gebied van workforce management (WFM) software, heeft een investering van 50 miljoen dollar opgehaald bij Battery Ventures. De investering van Battery Ventures volgt op een jaar waarin Quinyx een enorme groei doormaakte. Zo nam het bedrijf de Nederlandse startup Widget Brain over in oktober 2020, waarmee nieuwe merken werden toegevoegd aan het Quinyx portfolio.

Het succes van het afgelopen jaar geeft de sterke vraag weer van organisaties die werken met flexibele arbeidskrachten. Toenemende personeelstekorten zetten de bedrijfsvoering onder druk, waardoor er steeds meer focus komt te liggen op efficiëntere manieren van werken en werknemersbehoud.

"Quinyx' technologie kan het huidige tekort aan arbeidskrachten niet oplossen. Wel kan het werkgevers – van detailhandelaren en logistieke bedrijven tot horecabedrijven – helpen om workforce management een stap verder te brengen", zegt Michael Brown, general partner bij Battery Ventures, die de financieringsronde leidde. "We blijven onder de indruk van de groei van Quinyx en kijken ernaar uit om het bedrijf nog verder te zien opschalen in het huidige economische klimaat."

Transformatie van workforce management
Berichten over lege schappen in supermarkten, de verstoring van de toeleveringsketen en een schaarste aan horecapersoneel domineren het nieuws. Het is daarom cruciaal voor bedrijven om opnieuw na te denken over workforce management en de werknemerservaring om zowel personeel te behouden als de productiviteit te verhogen. Quinyx' AI-gebaseerde workforce management software stelt organisaties in staat om arbeidsprocessen te automatiseren en optimaliseren, en tegelijkertijd de motivatie en betrokkenheid van werknemers te vergroten. Het platform helpt klanten over de hele wereld – waaronder McDonald's, Domino's, IHG, Rituals en DHL.

"We zijn ontzettend blij met de financiering van Battery Ventures. Hiermee zijn we in staat om nog sneller te innoveren en uit te breiden. Het levert een grote bijdrage aan onze missie om het leven van miljoenen mensen met onregelmatige werktijden te verbeteren en te ondersteunen. De aankondiging van vandaag is een game-changer voor de workforce management industrie en bedrijven in het algemeen", zegt Erik Fjellborg, oprichter en CEO van Quinyx. "De pandemie heeft fundamenteel veranderd waar en wanneer werknemers willen werken, en tegelijkertijd meerdere uitdagingen voor organisaties gebracht. Werknemers met onregelmatige werktijden en de bedrijven waar zij werken, hebben altijd centraal gestaan in ons product en in wat we doen. Dit, en onze geavanceerde technologie, geeft ons een vooraanstaande positie in een markt die staat te springen om innovatie.”
Tags

Terug naar nieuws overzicht
Software