Ingram Micro sluit pan-Europese distributieovereenkomst met Telco Accessories

01-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Ingram Micro sluit pan-Europese distributieovereenkomst met Telco Accessories

Distributeur en leverancier van technologische diensten en oplossingen Ingram Micro gaat een pan-Europese distributieovereenkomst aan met Telco Accessories, gespecialiseerd in mobiele accessoires met merken als Gecko Covers, Xtorm, LINQ by Elements en Njorð by Elements. De nieuwe distributieovereenkomst vergroot het bereik van Telco Accessories in Europa en versterkt het assortiment smartphone- en tabletaccessoires van Ingram Micro.

De samenwerking tussen Telco Accessories en Ingram Micro is breed opgezet. Er is een pan-Europees contract getekend waardoor Telco Accessories zijn producten sneller en flexibeler kan uitrollen binnen Europa. Ze maken hiervoor gebruik van de pan-Europese organisatie van Ingram Micro in Duitsland. De producten worden in heel Europa gedistribueerd vanuit het Ingram Micro magazijn in Straubing naar de regionale magazijnen van Ingram Micro.

'Goede aanvulling op bestaande assortiment'

‘Door deze nieuwe samenwerking hebben wij een gewenste stap kunnen verwezenlijken’, aldus Joram Sluijter, Senior Business Unit Manager Components & Mobility Ingram Micro. ‘Ingram Micro is altijd op zoek naar goede aanvullingen op het bestaande assortiment, Telco Accessories is daar een goed voorbeeld van. Telco Accessories is een Nederlands bedrijf dat jaren geleden begon met Solar Chargers, ik kan me nog herinneren dat ik in een ver verleden met Xtorm sprak. Ik vind het geweldig om te zien hoe dat bedrijf, Xtorm, inmiddels is uitgegroeid tot het huidige merkhuis Telco Accessories, met 4 fantastische merken in haar portfolio. De merken Gecko Covers, Xtorm, LINQ by Elements en Njorð by Elements passen perfect in ons assortiment en voldoen ook aan onze wens om een assortiment van hoogwaardige accessoire merken te hebben. Ik kijk er dan ook erg naar uit om samen met Telco Accessories onze partners te gaan bedienen om zo het marktaandeel van Telco Accessories te verbreden en onze klanten nog betere keuzemogelijkheden te bieden bij het kiezen van hun mobiele accessoires bij Ingram Micro.”

“We hebben begin 2021 ons Europese distributienetwerk onder de loep genomen en zijn vervolgens tot nieuwe inzichten en behoeften gekomen. Hieruit ontstond meteen de wens om een samenwerking aan te gaan met Ingram Micro. Dit gebeurde in eerste instantie op lokaal niveau, bijvoorbeeld in de UK, Nederland en Duitsland. Toen werd ons al snel duidelijk dat we dit konden uitbreiden naar pan-Europees niveau", zegt Wybe van Toorn, Business Development Manager bij Telco Accessories.

"Onze nieuwe samenwerking met Ingram Micro stelt ons in staat om landen en regio's te bereiken waar we nog niet (volledig) vertegenwoordigd waren, en direct in alle kanalen. Dit omvat het VK, Spanje, Hongarije en Italië, die allemaal een groot potentieel vertegenwoordigen voor onze merken. Naast deze geografische uitbreiding biedt onze samenwerking ook een enorme boost om meer synergie te creëren tussen onze verschillende landenteams.”

Terug naar nieuws overzicht
Mobility