Bloomberg: Apple gaat in hoger beroep in zaak tegen Epic Games

03-12-2021 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Bloomberg: Apple gaat in hoger beroep in zaak tegen Epic Games

Apple gaat in hoger beroep tegen de uitspraak in de rechtszaak tegen gameontwikkelaars Epic Games. De rechtbank oordeelde eerder dat Apple verplicht is links naar alternatieve betaalsystemen toe te staan in de App Store.

Bloomberg meldt dat Apple deze week beroep heeft aangetekend in de zaak bij het Amerikaanse Hof van Beroep. Het Amerikaanse techbedrijf moet volgens de eerdere uitspraak op 9 december zijn werkwijze hebben gewijzigd. Het bedrijf vraagt uitstel totdat het Hof van Beroep zich over de zaak heeft gebogen.

Alternatieve betaalmethodes

De zaak draait om het gebruik van alternatieve betaalmethodes in apps die worden aangeboden in de App Store, de appwinkel van Apple. Het Amerikaanse techbedrijf verplicht ontwikkelaars gebruik te maken van zijn eigen betaalsystemen, waarover ontwikkelaars commissie moeten betalen. Epic Games stelt in de rechtszaak dat Apple een monopoliepositie in handen heeft en zijn dominante marktpositie misbruikt.

In september stelde een rechter Apple in de zaak grotendeels in het gelijk. Epic Games zou onder meer onvoldoende hebben onderbouwd waarom Apple een monopoliepositie in handen heeft. Apple mag vanaf 9 december ontwikkelaars echter niet langer verplichten gebruik te aken van zijn eigen betaalsysteem. En moet verwijzingen naar alternatieve betaalmethoden toestaan.

Apple tekende eerder al beroep aan in de zaak. Het bedrijf vroeg toen onder meer de verplichte wijzigingen pas te hoeven doorvoeren nadat de zaak tegen Epic Games volledig is afgerond. De rechter ging hierin echter niet mee en oordeelde opnieuw dat Apple op 9 december zijn werkwijze moet hebben gewijzigd. Het bedrijf gaat nu opnieuw in beroep.

Terug naar nieuws overzicht
Software